RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke først og fremst penger


– Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, sier KrFs Aud Kvalbein. Her sammen med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (t.h.) og Kjelsås ILs tidligere leder Kjell Øren, i forbindelse med et møte med idrettslaget tidligere i år. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup.
– Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, sier KrFs Aud Kvalbein. Her sammen med stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (t.h.) og Kjelsås ILs tidligere leder Kjell Øren, i forbindelse med et møte med idrettslaget tidligere i år. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup.
– Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, ikke først og fremst penger, sier KrFs Aud Kvalbein.

KJELSÅS: – Jeg har snakket med byråden direkte om det var mulig å flytte barnehagen ti meter, fordi KrF syntes at det hørtes ut som en grei løsning. Men det ville altså føre til at de måtte flytte på installeringer under bakken og omprosjektere. Det var faren for utsettelse av hele skoleprosjektet som gjorde at vi måtte legge dette vekk nå, ikke først og fremst penger, selv om det ikke er flust opp av det heller, sier Aud Kvalbein (KrF), og legger til at Undervisningsbygg mener kvadratmeterprisen for en gymsal blir høyere enn det idrettslaget mener.

Overprøver ikke

– Når byråden og kommunens fagfolk sier at idrettslagets løsning vil føre til forsinkelser og fordyrende omprosjekteringer etter at vi inngående har spurt dem, kan ikke vi politikere overprøve dette. Vi kjempet kampen så lenge vi kunne og skulle gjerne sett et annet utfall!

LES OGSÅ: Skuffet IL har ikke lagt hallen "død"

– Forsinker ikke

Idrettslaget derimot, tror ikke en gymsal vil forsinke prosessen.

– Våre eksperter kan ikke se at dette bør forsinke prosessen i det hele tatt, så sant pengebevilgningen kommer før man henter inn anbud – vinteren/våren 2010. Dette dreier seg om en enkel modul, nesten uavhengig av resten av skoleprosjektet, sa blant annet Ekstrøm til Budstikka tidligere i høst.

Grefsenhall

KrF vil også trekke frem Grefsenhallen som mulige erstatningslokaler for mangel på gymsal på Kjelsås.

LES OGSÅ: Både hall og bane til Grefsen

– Blant annet er det verbalforslag i budsjettforslaget som nettopp understreker at Grefsenhallen skal være åpen for det lokale idrettslaget! forteller Kvalbein.

Verbalforslaget lyder slik: «Byrådet bes igangsette og gjennomføre prosjektering av en standard flerbrukshall/ opparbeidelse av idrettsbaneområdet ved Grefsen skole. Flerbrukshallen kommer til erstatning for to planlagte gymsaler, som trekkes ut av rehabiliteringsprosjektet og skal på vanlig måte brukes av det lokale idrettslaget.»

– Den siste delen av siste setning er nettopp myntet på at flerbrukshallene skal være tilgjengelige for bl.a. Kjelsås Idrettslag, ifølge Kvalbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere