RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke kast ribbefett i do, mamma!


EVENTYRET OM DET TETTE RØRET: Glenn og Ronny sammen med Karoline Herlovsen viser barna hvordan rørene tetter seg.
EVENTYRET OM DET TETTE RØRET: Glenn og Ronny sammen med Karoline Herlovsen viser barna hvordan rørene tetter seg. Foto: Foto: Tone Spieler
Barna i Østausa barnehage på Nedre Furuset lærte dovett.

FURUSET: Så er tiden igjen inne for Vann- og avløpsetaten til å minne oss om følgende: Vær så snill å ikke helle ribbefett i do, det blir det tette rør av.

Det er mange glade barnehagebarn som de siste ukene har fått besøk av Vann- og avløpsetaten (VAV). Da har de fått høre om eventyret om prinsesse Marte og den tette doen.

Sammen med skuespiller Karoline Herlofsen, har ansatte fra Vann- og avløpsetaten stilt opp som rørleggerne i eventyrfortellingen.

Ikke til søppel

Forrige uke var det Østausa barnehage på Furuset sin tur til å lære om dovett.

Forestillingen og opplegget er laget av Herlofsen og er beregnet for barn i 4-5-årsalderen.

– Vi får til en god dialog med barna, og etter forestillingen vet alle at det bare er bæsj, tiss og dopapir som skal kastes i do, forteller Ronny Engebretsen, driftstekniker i Vann- og avløpsetaten.

Etter forestillingen har barna prøvd seg på å kaste forskjellige ting som enten skal i do eller i søppelkassa. Alle ungene har fått hvert sitt diplom og dorull til å ta med hjem.

– Vi håper barna vil fortelle foreldrene hva de har opplevd og lært av forestillingen. Vi har fått flere tilbakemeldinger om at ungene har blitt gode dovettgeneraler, forteller Glenn Ytterdahl i VAV.

Hele dovettkampanjen, som nå går mot slutten for denne gang, er et samarbeid mellom Oslo, Bærum og Asker kommuner, samt VEAS og Bekkelaget avløpsrenseanlegg.

Totalt har 11 barnehager fått besøk av de tre kommunene og alle tilbakemeldingene er bare positive.

Bruker millioner

Bakgrunnen for dovettkampanjen er å informere om at toalettet ikke skal brukes som søppelbøtte, for det kan føre til at kloakkrørene tetter seg og vi får oversvømmelse av kloakk i både kjellere, bad og ut i naturen.

De verste syndene som folk kaster i toalettet er q-tips, våtservietter og fettholdige matrester.

Kommunene bruker flere millioner kroner i året på å rengjøre og spyle kloakkledninger fordi rørene tetter seg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere