*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke lett å være tvungent SEXY!

TØY OG BØY: Muskler og ledd blir bøyd og tøyd under pole dancing. Her står undertegnede sammen med instruktør Jorge Lera, som viste sexy bedre enn de fleste andre. Foto: FOTO: Ellen Rønning

Da er det stadfestet en gang for alle. Pole dancing ligger ikke naturlig i mine gener, men jeg gir ikke opp søken etter min indre gudinne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er ingen lett trening å poldance, og pulsen var høy gjennom hele timen. Foto: FOTO: Ellen Rønning

Klikk på bildet for å forstørre.

Her blir det vist hvordan man bruker styrken i bena til å holde seg oppe på stangen. Foto: FOTO: Ellen Rønning

Klikk på bildet for å forstørre.

Lisa Gabrielsen er daglig leder på Sometimes, og mener at poldancing er en treningsform for alle.

OSCARS GATE: «SEXY LADIES!!!», roper vår argentinske instruktør Jorge, mens han klapper i hendene.

Tanken på å leke seg rundt en stang, mens man skal ose sexappeal virker fra utsiden ikke helt overkommelig. Det var det! For meg i alle fall.

Del på Facebook

Finn din indre sensualitet

Det var på poledancing-studioet Sometimes i Oscarsgate på Frogner at dittOslo fikk være med på en time, og instruktøren var 31 år gamle Jorge Lera fra Argentina.

Han beveget seg mer elegant enn de fleste jenter jeg kjenner, og har i tillegg en drøm om å lære norske kvinner å bruke høye hæler.

På søken etter noe nytt

Lisa Gabrielsen er eier av studioet og har holdt på i over ti år.

– Jeg fikk interessen i 1997, da jeg var student i London. På søken etter noe nytt, oppdaget jeg raskt at det var en veldig gøy og annerledes treningsform, sier Gabrielsen.

Hun forteller at det var en sjanse til å bli en annen person som kom frem mens hun danset.

– Det var nesten som å være i transe, en svært sterk opplevelse som ga meg mer selvtillit, og jeg fant fred med meg selv og min egen kropp gjennom poledancing.

Mestringsfølelse

Dagens gruppe består av cirka ti personer, og undertegnede ble den heldige som fikk dele stang med Jorge. Vi fikk lære å gå sexy rundt stangen, ta piruett og klatre oppover ved å plassere leggene i kryss på stangen.

Midt i alt det tekniske skulle vi være sensuelle. Jeg følte meg som en potetsekk! Heldigvis merket jeg at ved hver minste ting jeg klarte fikk jeg en enorm mestringsfølelse jeg sjelden har opplevd.

– Hvem danser poledancing?

– Jeg har kunder i alderen 17 til 59. Mange studenter, men også yrkesaktive mødre som har vært medlem på helsestudio, men som nå leter etter nye utfordringer både fysisk og å strekke grensene psykisk. Det å være utenfor sin komfortgrense, sier Gabrielsen som understreker at hun er utrolig imponert over alle som kommer på prøvetimene før å gjøre nettopp det.

Trenger ikke å være en tynn spiker

Hun påpeker at dette er en treningsform for alle.

– Man trenger ikke å være en tynn spiker for å holde på med poledancing. Vi ønsker at alle former og fasonger skal kjenne seg velkommen. Det å være sexy handler om mye mer enn kroppsfasong, sier hun.

Poledancing er en voksende sport internasjonalt, og er ifølge Gabrielsen et positivt og inkluderende miljø. Hun viser også til store helsegevinster.

– Det er en effektiv og fornuftig trening. Man bruker hele kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Det fører igjen til en bedre holdning, som er bra for alle som sitter mye foran pcen, sier hun.

Effektiv trening

DittOslos utsendte kan skrive under på at dette var en morsom og hard treningsform, og timen gikk unna på null komma null.

Med varierende hell på de ulike øvelsene viste pulsklokken allikevel at jeg hadde forbrent over 500 kalorier, og dagen derpå var jeg støl i deler av kroppen jeg ikke visste eksisterte. Og jeg digget det!

På søndag har Sometimes åpen dag fra klokken 15-19 og alle som vil får sjansen til å finne sin indre gudinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.