RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke løp med nye sokker!

Skal du løpe maraton på lørdag? Da bør du sjekke tipsene i denne videoen først.

OSLO: Lørdag er det for 29. gang klart for Oslo Maraton i hovedstadens gater. Med distanser fra tre til 42 kilometer skal de aller fleste ha en mulighet til å finne en øvelse som passer.

Det ligger imidlertid i arrangementets navn at brorparten av utøverne har fokus på de to lengste distansene - nemlig halv- og helmaraton. Av de 23 131 deltakerne skal hele 9 952 løpe halvmaraton, mens drøye 3000 skal forsøke seg på den aller lengste distansen.

LES OGSÅ: Rock'n'roll-maraton kommer til Oslo

Før man gyver løs på en slik utfordring, bør man imidlertid vite litt om hva man går til. Derfor har Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) snakket med Jack Waitz, mannen til Norges avdøde maratondronning Grete Waitz, og fått noen nyttige og viktige tips til deg som skal ut og løpe.

Gjennom sin erfaring, både som trener og løper, forteller Waitz om løpsopplegg, løypeprofil, bekledning og restistusjon. Og det er ikke sikkert alt er slik som du tror.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere