*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke sååå bra vann!

Illustrasjonsfoto

Tur- og treningsfolk savner "ilen" – eller "vannkilden" – som nå er begravet under ny vei fra Monsetangen mot Sandermosen. Men noe naturlig "kildevann" er det ikke.

KJELSÅS: Friluftsetaten har i det siste mottatt flere henvendelser om en ile (vannkilde) ved Monsetangen, som er blitt gravd over av etatens anleggsfolk i forbindelse med veien som bygges i disse dager mellom Monsetangen og Sandermosen.

Slukket tørsten

– Ifølge de som henvender seg til oss, skal ila ha blitt mye brukt som drikkevannskilde for turfolk og idrettslagsmedlemmer på trening, og flere har uttrykt forskrekkelse over at den er blitt borte. Senest i forrige uke ringte noen fra et lokalt idrettslag, og tilbød seg å grave den fram igjen på dugnad, fordi dette angivelig var så rent og flott kildevann, forteller etatens presseansvarlig, Anne Aakervik.

Ikke så naturlig rent

Men vannhistorien er ikke så vannidyllisk som tydeligvis mange tror.

– Historien er "dessverre" slik:

Monsetangen ble tidligere brukt til uttak av grus som ble lagt ut på stier og veier i skogen i nærheten. Etter hvert ble den humpete og ubekvem, og Friluftsetaten planerte den slik at vi fikk den sletta som Monsetangen nå er. Fordi det siger mye vann ned fra den bratte fjellskrenten inntil Monsetangen, ble det i forbindelse med planeringen lagt ned dreneringsrør av plast under sletta for å lede dette sigevannet ned i Grytbekken. Så det mange åpenbart har trodd har vært ekstra friskt vann fra et oppkomme, har altså vært sigevann som har gått under Monsetangen i rør via en kum ute på sletta. Vi kjenner ikke til hvordan kvaliteten på dette vannet har vært, men noen naturlig ile er det i alle fall ikke, sier Aakervik.

Annonsebilag