RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke skyt på syklisten!


TILRETTELEGGING KREVES: – Skal noen skjelles ut, så er det myndighetene som har ansvaret for den manglende tilretteleggingen for sykling i Norge, sier Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening. Arkivfoto
TILRETTELEGGING KREVES: – Skal noen skjelles ut, så er det myndighetene som har ansvaret for den manglende tilretteleggingen for sykling i Norge, sier Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening. Arkivfoto Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Med våren triller syklistene ut, og det betyr verbale konfrontasjoner mellom syklister og bilister, skriver Syklistenes landsforening i en pressemelding.

OSLO: Syklistene er bekymret over temperaturen i debatten mellom syklister og bilister, og oppfordrer alle til å roe gemyttene.

– Vi har sett mange hat-ytringer mot syklister fra bilister som åpenbart ikke kjenner til trafikkreglene, sier generalsekretær i Syklistenes Landsforening, Rune Gjøs.

Nå mener han bilistene bør vise ansvar, for alle vil tjene på at flere sykler, særlig bilistene.

– Skal noen skjelles ut, så er det myndighetene som har ansvaret for den manglende tilretteleggingen for sykling i Norge, sier Gjøs.

Trygg sykling

På grunn av manglende utbygging av sammenhengende sykkelveier i Norge, er veibanen eneste mulighet for syklistene mange steder. Og det er fullt lovlig.

– Vi har brukt mye tid på å fortelle våre egne, nemlig syklistene, om reglene i trafikken. Nå må bilistene lære, utfordrer Rune Gjøs.

Viktige tips til bilistene:

  • Sykkelen er et transportmiddel, akkurat som bilen.
  • Sykling i vegen er lovlig og er mange steder den eneste muligheten syklister har for å sykle.
  • Syklistene kan ta seg fram på alle veger bortsett fra motorveg.
  • Det er tillatt å sykle i kollektivfelt.
  • Syklister kan kjøre forbi biler både på høyre og venstre side.

Bedre samspill

De fleste av oss er både gående, syklende og bilende – til forskjellig tid. Og mange kan trenge mer kunnskap om reglene.

– Vi ønsker at folk skal sykle mer, og at de skal sykle trygt. Derfor trenger vi et bedre samspill mellom trafikkgrupper, sier generalsekretær i Syklistenes Landsforening, Rune Gjøs.
Her finner du syklistenes trafikkregler: syklistene.no.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere