RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke skyt ulveparet


IKKE REDD: Trond Kværn har selv vært jeger i over 40 år, men målbærer den gjengse oppfatningen i Østmarka da Nordstrands Blad lodder stemningen: Ulven må ikke skytes!
IKKE REDD: Trond Kværn har selv vært jeger i over 40 år, men målbærer den gjengse oppfatningen i Østmarka da Nordstrands Blad lodder stemningen: Ulven må ikke skytes! Foto: FOTO: BRITT NESTEBY OBRENOVIC
Da ei ulvetispe ble fanget opp av viltnemdas kamera i Østmarka, utløste det en vill debatt om ulvens eksistens i Norge.

SKULLERUDSTUA: Lederen for Senterpartiets ungdom, Sandra Borch, mener, til tross for at vi må helt tilbake til 1800-tallet for å finne tilfelle der ulv har gått til angrep på mennesker i Norge, at det er farlig at et rovdyr ferdes så nærme Oslo-beboerne. Hun vil skyte ulven.

Ingen frykt

Søndag tok vi turen til Skullerudstua. De to nærliggende parkeringsplassene var stappfulle av glade mennesker med ski på beina, og ulveparet la ingen demper på skiturene.

LES OGSÅ:  – Hadde vært mer redd for isbjørn

– Naturen må råde

Trond Kværn (63) fra Bøler, bare rister på hodet:

 Nei, selvfølgelig skal vi ikke skyte ulven. Den må få leve på lik linje med andre dyr og mennesker.

Les intervju med Oslo-ulven her

– Du er ikke redd for å ferdes i marka, da – nå som ulveparet kanskje kan få valper?

– Nei, langt i fra. Det er jo gjerne sånn når man blir et par, da får man ofte unger. Det gjelder både dyr og mennesker. Jeg er aktiv friluftsmann, og bor helt oppunder markagrensa. Det eneste jeg er litt bekymret for i denne sammenhengen, er rådyrene som rusler der oppe. Men naturen må råde. Sånn har det vært siden tidenes morgen, sier Trond, som selv har vært jeger i over 40 år.

LES OGSÅ: Slik blir nasjonalparken i Østmarka

– Det kan bli mange ulv tett innpå storbyen?

– Det får vi ta når det eventuelt oppstår. Naturen sørger for balanse. Når det blir for lite mat, trekker ulven til andre områder.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere