RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke slå beina under oss


Leder ved Den norske Ballettskolen, Irene Aarset Johansen, forteller at skolen gjerne vurderer samarbeid med kommunen, om danseundervisning ved skolene. Foto: Kristin Tufte Haga
Leder ved Den norske Ballettskolen, Irene Aarset Johansen, forteller at skolen gjerne vurderer samarbeid med kommunen, om danseundervisning ved skolene. Foto: Kristin Tufte Haga
– Hvis nå også kommunen skal tilby dansekurs for Osloskolens barnetrinn, hva skjer da med våre allerede etablerte dansetilbud ved skolene? spør leder av Den Norske Ballettskolen på Grefsen.

GREFSEN: For fem år siden etablerte søstrene Siri og Irene Aarset Den Norske Ballettskolen (DNBS). Skolen har i tillegg til studioet på Grefsen, også danseundervisning på flere skoler, blant annet på Maridalen, Kjelsås, Disen, Korsvoll, Løren, Årvoll og Nedre Bekkelaget skole. Og da Nordre Aker Budstikke for et par uker siden skrev om kommunale Oslo kultur- og musikkskole, som ønsker å tilby danseklasser på barneskolene gjennom Aktivitetsskolen (tidligere SFO), reagerte DNBS-eierne.

– Hva slags forundersøkelser gjøres ved bruk av kommunale midler? Det fremstår som lite gjennomtenkt å benytte kommunale midler til kanskje å bygge ned grunnlaget for å kunne fortsette denne ballettskolens utvikling. Vi er veldig overrasket over at ikke kommunen/politikere har tatt kontakt med oss, og vurdert et mulig samarbeid med ballettskolen, som allerede er på skolene med dansetilbud, sier leder for DNBS, Irene Aarset Johansen, og legger til at DNBS gjerne legger sine dansetilbud inn i Aktivitetsskolen, slik musikk- og kulturskolen planlegger med sine kurs

LES OGSÅ: 1,2 millioner til Oslo kultur- og musikkskole

Bredde

– Det er nemlig ikke alltid like lett å legge timeplan når private initierte kurs ofte må vike for andre kommunale tilbud for barn. Vi er avhengige av undervisningen på barneskolene, også fordi dette danner et tilbud for bredden som vil trene og komme i aktivitet, og samtidig bli introdusert for dansen og kan fungere som en rekrutteringsbase for DNBS, sier Aarset Johansen.

Elitetrening

– Hvis kommunen nå slår beina under oss ved selv å tilby danseundervisningen, så er vi nødt til å reagere da det i ytterste konsekvens kan få betydning for ballettskolens eksistens. Det blir i alle fall svært vanskelig å beholde ballettskolens elitetrening uten dette grunnlaget, sier Aarset Johansen, som også viser til debatten om mangel på norske dansere ved Nasjonalballetten, og mangel på rekruttering av unge dansere.

SE BILDER FRA DEN NORSKE BALETTSKOLEN HER

Rekruttering

– Vi vet at vi har rykte på oss for å være en god ballettskole, med fokus på kvalitet og kontinuitet. Vår undervisning på barneskolene fungerer også som eventuelt springbrett til rekrutteringspartier og satsingspartier i eksempelvis klassisk ballett, der talentfulle danseelever etter hvert kan få tilbud om å trene opptil seks ganger i uken, sier Aarset Johansen, som nå ber om møte med blant annet kultur- og skolebyråd Torger Ødegaard.

LES OGSÅ: Kristine (10): - Tror jeg har talent

Vil møte politikerne

– Vi har ingen mulighet til å konkurrere med et eventuelt liknende kommunalt støttet prosjekt! Da foreslår vi heller at de tiltenkte kommunale «dansepengene» benyttes på å støtte våre allerede etablerte kurs ved skolene, sier Aarset Johansen, og legger til at DNBS også gjerne utvider dansetilbudet til flere skoler enn dagens.

– I møtet med kultur- og skolebyråden skal vi fortelle hva vi er i ferd med å bygge opp, og hva vi allerede har fått til!

Avisen har vært i kontakt med Oslo Musikk- og kulturskole, men har ikke lykkes i å motta en kommentar.

Mer om Den Norske Ballettskole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere