*Nettavisen* Nyheter.

– Ikke slipp ut «sinnamann»!

Skuespiller Porfirio Gutierrez som spiller far innrømmer at rollen som «sinnamann» har vært tøff. Her med dukkefører Kari Bunæs, Boj og Vivian Hein. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

Alt for mange barn opplever vold. Teaterstykket «Sinna Mann» tok tak i problematikken på Stoppestedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politibetjent Guttorm Guttormsen, Tore Svalastog i Lilleaker Lions, Torleif Dahl Bugge, Benedicte Bostad, Boj, Sebastian Martinsen og Øyvind Taksdal Stubhaug.

LILLEAKER: – Det var vi i Lilleaker Lions, som tok initiativet til å sette opp denne forestillingen for 9. klasse ved Øraker og 8. klasse fra Bjørnsletta skole, sier Tore Svalastog og legger til:

– I snart to år har Lilleaker Lions vært representert i SaLTos nettverksgruppe «Ungdom og møtesteder». Her er vi sammen med Barnevernet i bydelen, Majorstua politistasjon, Ullern Idrettsforening, senterleder CCVest, presten i Ullern kirke, Ungdomsrådet og leder her på Stoppestedet, Tonje Tovik.

– Over hele landet

«Sinna Mann» er fremført av Egal teater hvor temaet er vold i nære relasjoner.

– I denne sammenhengen er det snakk om barn og ungdom som i sin egen familie opplever seksuelle overgrep eller fysisk vold. Stykket har vært spilt over hele landet de siste årene og har også blitt vist i andre bydeler i Oslo, sier Svalastog.

Sterk, men svak

Fordelt på to forestillinger fikk ungdommene et nært og sterkt møte med en familie hvor far har mistet kontrollen.

Teaterstykket er basert på Gro Dahles prisbelønte barnebok. Boken, som ble utgitt i 2003, ble skrevet på oppfordring av familierådgiver Øivind Aschjem og Alternativ til Vold som en samtalebok for små og store om familievold og barn som er vitne til vold.

– Vi er så takknemlige for initiativet fra Lions og Tore Svalastog. Han er en mann som holder ord. Teaterstykket handler om et svært viktig tema og det er spennende når vi avslutter og går over til spørsmål til panelet. Panelet som her består av representanter fra blant andre politiet, barnevernet, psykisk helse og oss på scenen, sier Porfirio Gutierrez.

– Viktig å belyse

Også representanter fra Ungdområdet i bydelen, Øyvind Taksdal Stubhaug (14), Sebastian Martinsen (15), Benedicte Bostad (18) og Torleif Dahl Bugge (18) var tilstede under forestillingen.

– Dette er nettopp et slikt tema som er viktig å belyse og viktig å snakke om. Jeg synes det var veldig interessant, sier Sebastian.

– Ja, jeg tror absolutt dette er viktig å få frem, og jeg fikk inntrykk av at alle satt og fulgte med, sier Øyvind.

– Vi har veldig lyst til å gjenta dette arrangementet her på Stoppestedet. Da for neste kull på Bjørnsletta og Øraker, sier Tonje Tovik ved Stoppestedet.Les mer på: www.sinnamann.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag