RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ikke snikparkér her


Hans Christian Sandlie og Øystein Tandberg i Kjelsås skoles FAU understreker at parkeringsplassen nederst i Asbjørnsens vei er forbeholdt Kjelsås skole. Foto: Kristin Tufte Haga
Hans Christian Sandlie og Øystein Tandberg i Kjelsås skoles FAU understreker at parkeringsplassen nederst i Asbjørnsens vei er forbeholdt Kjelsås skole. Foto: Kristin Tufte Haga
– Parkeringsplassen nederst i Asbjørnsens vei er kun for skolen, og vi kommer til å følge nøye med fremover, sier Kjelsås FAU.

KJELSÅS: For en tid tilbake ble det etablert ny parkeringsplass nederst i Asbjørnsens vei – kun med inn- og utkjørsel fra tog- og bussholdeplass-siden – med rundt 25 plasser. P-plassen er skiltet forbeholdt skolen; for levering- og henting av barna, samt kan skolens ansatte benytte plassen. Men det kan tyde på at også andre bruker p-plassen – blant annet har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av skoleforeldre som klager på full p-plass hele dagen.

– Ja, vi har registrert at det ofte er lite ledige plasser her – fra morgen til ettermiddag, og vi lurer nå på om noen som egentlig ikke har lov til å stå her, gjør det likevel, sier Kjelsås FAUs (Foreldrenes Arbeidsutvalg) leder Hans Christian Sandlie og leder av FAUs trafikkgruppe, Øystein Tandberg.

Hvem som urettmessig parkerer på skole-p-plassen er ikke sikkert, men plassen ligger fristende til for både buss- og togpendlere.

– Det er viktig for skolebarnas sikkerhet at foreldre som kjører og henter barna på skolen, har muligheten til å slippe av og hente her. Det er mye tryggere, enn det som var situasjonen tidligere, nemlig med totalt kaos i Asbjørnsens vei – og spesielt ille vinterstid. Nå har heldigvis Samferdselsetaten skiltet med parkering forbudt på den ene siden av Asbjørnsens vei, og skoleforeldre kan i stedet stoppe her, sier FAU-representantene.

– FAU ønsker ikke at noen urettmessig bruker plassene og vi vil be om at de rette offentlige etater kontrollerer at det kun er foreldre og skolens ansatte som benytter plassen, sier Sandlie og Tandberg, som også peker på at det etter planene allerede til våren vil bli satt opp paviljonger som erstatning for klasserom som skal rives.

– I den forestående lange byggeperioden ved Kjelsås skole, så blir det jo også økt anleggstrafikk i området. Da er det også ekstra viktig at de plassene som er forbeholdt ansatte og skoleforeldre, også blir det!

Reguleringsplanen for «nye» Kjelsås skole er ennå ikke politisk ferdigbehandlet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere