RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Isen når maksimum i midten av september og det går mot ny solid isrekord i år, mener Per Jan Langerud.
Isen når maksimum i midten av september og det går mot ny solid isrekord i år, mener Per Jan Langerud. Foto: FOTO: Privat

– Ikke stol på klimaforskerne!

– Vi står foran en global nedkjøling! sier klimagransker og pensjonert offshore-ingeniør, Per Jan Langerud. Dette er stikk i strid med det Jan Egeland, direktør for Norsk Utenrikspolitisk Institutt, sier.

TVEITA/VERDEN: I følge Langerud hevder direktøren at vi står foran en menneskeskapt global oppvarming, som fører til økt issmelting og høyere havnivå. Men med Langeruds øyne er virkeligheten en helt annen.

Svindel

– Vi blir feilinformert. Det har vist seg at det er mye svindel i klimaforskning, sier han og viser blant annet til at ved Universitetet East Anglia i England har flere forskere med nær tilknytning til FNs klimapanel manipulert temperaturene så det skulle se ut som global oppvarming.

Langerud forteller at dette ble avslørt i 2009 da masse e-poster kom på avveie.

– Phil Jones, som var direktør for East Anglia, ble etterpå «grillet» av BBC og måtte da innrømme at det ikke hadde vært noen temperaturstigning etter 1995. FNs klimapanel hevder at menneskenes utslipp CO2 fra fossilt brensel øker temperaturen. Men temperaturstigningen på 0,7 grader etter at den lille istiden var slutt i 1850 er bare en normalisering av temperaturen, og skyldes ikke menneskelig aktivitet, sier han.

For ikke lenge siden skal flere av Tysklands fremste forskere ha skrevet et åpent brev til Angela Merkel, hvor de advarer mot den klimapolitikken hun fører.

– De sier blant annet at selv om man brenner opp alt som finnes igjen på jorda av fossilt brensel, vil ikke temperaturen øke med mere enn noen få tiendedels grader. Mennesker kan ikke påvirke CO2-nivået i atmosfæren, da det styres av naturens egne sykluser, sier Langerud.

Han forteller at vi heller ikke kan hindre eventuelle klimaforandringer som måtte komme. Vi må bare tilpasse oss!

Lav solaktivitet

– Vi står nå foran en global nedkjøling, og det er naturen selv som forteller oss det. Her er noen eksempler: Årsaken til nedkjølingen skyldes lav solaktivitet, som under den lille istiden. Videre viser målinger, som en stor forskergruppe fra Alfred Wegner Instituttet (AWI) gjorde i begynnelsen av 2008, at havtemperaturen rundt Antarktis er betydelig lavere enn på lenge. Og på AWIs forskerbase, som ligger ved sjøkanten i Antarktis, ble det målt 50,2 kuldegrader i vinter. Det skal være det laveste som noen gang er målt der, sier klimaskeptikeren.

– På innlandet i Antarktis er det også rekordkaldt, da det i de siste ukene flere ganger har vært målt temperaturer ned mot 80 kuldegrader. Ismassene øker, og havisen vokser kraftigere enn den noen gang har gjort, og det vil trolig bli ny isrekord i år, sier han videre.

At isen skal smelte i Antarktis er fysisk umulighet, mener han.

– Med 55 kuldegrader i gjennomsnitt inne på fastlandet smelter ikke isen noe særlig, sier Langerud.

Tvert i mot hevder han at havtemperaturen er på vei ned, basert på målinger fra de 3000 bøyene i Argo-prosjektet. Det samme mener han om havnivåstigningen, som i følge de siste forskningsrapportene nå er nede i 1,3 millimeter/år.

– Når temperaturen i havet synker vil lufttemperaturen også synke. En global nedkjøling vil først vise seg i Antarktis, da dette kontinentet er best beskyttet mot varmepåvirkning her på jorda, sier han.

Rekordkaldt

Langerud forteller også at kulda i Antarktis brer seg utover på den sydlige halvkule. I Sydamerika skal man ha den kaldeste vinteren på 30-40 år, med store snømengder blant annet i Chile og Argentina.

– 400-500 mennesker og tusenvis av kveg og andre husdyr har omkommet av kulde. Det har også vært rekordkaldt i Australia og på New Zealand, og de har flere steder hatt de laveste temperaturene på bortimot 100 år, sier Langerud videre.

Han opplyser at på den nordlige halvkule så øker Grønlandsisens volum i over 1500 høyde, mens minimums utbredelse av havisen i Arktis har øket med cirka 1 million km2 fra 2007 til 2009.

På disse to årene skal istykkelsen ha økt med over en meter, og er nå totalt 4-5 meter tykk.

– Her i landet har temperaturen hittil i år ligget godt under normalen, i nord Norge er det avlingssvikt og på Røros var det – 2 grader den 24.juli. I mellomtiden så trøster de norske meteorologene seg med varmen i Moskva, sier han.

Mellomistid

I følge Langerud hevder russiske forskere at vi nå er på vei inn i ny liten istid. Han viser også til at stadig flere politikere i verden har mistet troen på menneskeskapt global oppvarming.

– Tilliten til FNs klimapanel er i fritt fall og det er ingen tvil om at både klimamøtet i Mexico i år og Sør Afrika i 2011 kommer til å bli mye større fiaskoer enn møtet i København, mener den pensjonerte ingeniøren.

Og for de som eventuelt skulle være i tvil: Konsekvensen med global nedkjøling er mye verre enn om temperaturen skulle stige litt. Men i følge Langerud, som sier at vi nå er inne i en mellomistid, er det ingen grunn til panikk.

– Folk har lang tid på å flytte på seg til sydligere strøk. Det tar mange tusen år før isen legger seg som et lokk over Skandinavia. Vi som lever nå trenger ikke å bekymre oss, sier han.

– Men jeg vil oppfordre folk til å tenke litt selv og se hva som har skjedd bakover i tiden, og ikke stole blindt på alt klimapanelet og diverse forskere hevder

HVA MENER DU? GI OSS DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER SAKEN!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere