RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboere og barnehager lengst sør på Holmlia bruker i dag IBM-skogen som friområde. Det vil de gjerne kunne fortsette med, og det fortalte de Oppegård-politikere på deres befaring sist uke. Foto: Privat
Beboere og barnehager lengst sør på Holmlia bruker i dag IBM-skogen som friområde. Det vil de gjerne kunne fortsette med, og det fortalte de Oppegård-politikere på deres befaring sist uke. Foto: Privat

– Ikke ta skogen vår

For beboere lengst sør på Holmlia har skogen mot IBM-bebyggelsen vært leke- og friområde. Nå kan det bli slutt.

Rosenholm: IBM har nemlig store utbyggingsplaner, og dermed ryker skogen.

Sist uke var det befaring på stedet for Oppegårds politikere, og da møtte både barn og voksne fra Bertram borettslag og brukere og ansatte på Søndre Aas gård opp for både å vise hva skogen betyr for dem, og hvilke tilbud som ligger i den.

– Borettslaget vårt ligger vakkert til med Søndre Aas gård og IBM-skog som nærmeste nabo, sier Kristina Lie-Hagen i Bertram borettslag.


– I hvert fall så lenge det varer. For nå skal det bygges ut på tomten, som skogen «vår» ligger i. Tomten ligger på andre siden av kommunegrensen, altså i Oppegård, og prosjektet heter Rosenholm campus.

Byggeplaner

Kristina Lie-Hagen forteller videre:

– I et skogområde, som i dag blir brukt til terapiriding for funksjonshemmede for Søndre Aas gård og turområde/lekeplass for tre barnehager (tilsammen 19 avdelinger) og barn/voksne i nærområdet, skal det nå bygges 55000 kvadratmeter næringsbygg på opp til 18 høydemeter.

Ridestien vil også gå med i dragsuget, såvidt vi kan se av reguleringsplanen.

Mye brukt

Søndre Aas gård benytter skogen til terapitimer for funksjonshemmede, som trenger ulendt terreng for å få skikkelig utbytte av treningen.

90 prosent av treningsområdet ligger inne på den aktuelle tomten som skal bygges ut. I reguleringsplanen er gårdens tilgang på området uavklart og usikker.

Det finnes ingen alternative områder som gården kan benytte til terapiriding.

– Av hensyn til spesielt denne gruppen, er vi bekymret for hvordan Rosenholm Campus planlegger plasseringen av sine nybygg på en tomt som vi mener åpner for flere alternative plasseringsmuligheter. At barn, unge og voksne mister en stor del av skogen, er selvfølgelig også svært beklagelig. Ifølge de planene vi har sett, vil så å si alt av skog mellom borettlaget og nybyggene forsvinne da byggene oppføres 30 meter fra husene på Bertramjordet, sier Kristina Lie-Hagen.

Redusert plan

– Men hva er det dere håper på? Dere kan vel ikke nekte IBM å bruke sin egen tomt?

– Nei, vi innser vel at det blir bygget en del her, men vi håper at det kan tas hensyn til oss og den bruken skogen har idag. Ved å trekke byggegrensene noe lenger sørover og ikke gjøre bebyggelsen så volumiøs, kan det kanskje bli plass til begge parter.

Til BU?

I og med det er snakk om utbygging utenfor bydelen, har ikke BU i Søndre Nordstrand uttalelsesrett.

Men det håper Liv Jorunn Eriksen, gruppe-leder for SV i bydelen, det likevel kan bli en rå med. Hun har bedt om at saken kommer opp i BU helst allerede nå 14. april, men om det ikke går, så på møtet 19. mai.

Saken vil bli politisk avgjort i Oppegård i løpet av våren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere