RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Vi storkoser oss og trives i hverandres selskap, sier Ellen Holtermann (t. h.). FOTO: ELISABETH C. WANG
– Vi storkoser oss og trives i hverandres selskap, sier Ellen Holtermann (t. h.). FOTO: ELISABETH C. WANG

– Ildsjeler med abstinens

Fem forhenværende Steinerskolen-mødre har denne høsten gått sammen for å fylle et rom på skolen. Anledningen? Helgens julemarked.

HOVSETER: – Mangeårig og svært hyggelig dugnadsinnsats forsvant da barna våre gikk ut av skolen. Men, drevet av en viss abstinens har vi igjen samlet krefter til fornyet dyst. Med all den glede og anstrengelse som følger med julemarkedsoppgaven, er forberedelsene kommet godt i gang, sier primus motor Ellen Holtermann.

100 års erfaring

Til sammen har de mer enn 100 års erfaring fra markedsaktiviteter ved Steinerskolen. Og nok en gang starter de forfra, i første klasse, med aktiviteter for de minste.

– I "Lille Makeri" vil de små få lage forskjellig julepynt av naturmaterialer. I tillegg vil vi ha salgsdisker med julekalendere fylt med hjemmelaget godteri, bakevarer, filtede småting og adventsdekorasjoner av mose og lyng, sier Holtermann og titter bort på felles ildsjel Trine Grythe.

– Mange markedsgjester har gjennom årene lagt merke til Trines rykende ferke brød og filtede dompapper. Hun har gjort seg bemerket, smiler Holtermann.

Litt søtt

Inne på Rudolf Steinerskolen på Hovseter står Inger Olsen, Trine Grythe, Stine Hirsch, Lise Beate Strand og Ellen Holtermann. Denne kvelden var planen å lage hjemmelaget godteri hjemme hos Strand, men damene ble avbrutt og nok en gang lokket til Rudolf Steinerskolen.

– Vi tar mer enn gjerne en tur hit opp, vi treffer jo alltid noen vi kjenner. Nå får vi ta frem gryter og øser, så det virkelig ser ut som vi er produktive, sier Holtermann.

Navnekonkurranse

På julemarkedets "Lille Makeri" vil det være mulig for alle forhenværende foreldre og elever å melde sin interesse for å delta i kommende markedsaktiviteter. I tillegg blir det navnekonkurranse, hvor beste forslag til "abstinensteamet" honoreres med to gratisbilletter til en av skolens åpne aktiviteter.

– Tanken er at "På overtid", "De utgåtte", "Bi-komitéen", eller hva vi nå skal kalle gruppen vil danne grunnlaget for et fast bidragsinnslag til skolens julemarkeder. Gruppen er åpen for både forhenværende foreldre og elever og vi ønsker oss en gjeng med flere ulike aldersgrupper, sier Strand.

Julemarkedet på Rudolf Steinerskolen i Oslo/Hovseter lørdag fra klokken 11.00 til 18.00 og søndag fra klokken 12.00 til 16.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere