RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Indrejustisen ser ut til å være borte


Klanen har sett seg lei på at enkeltpersoner ødelegger fotballfester, og ber nå instendig om at supporterne står samlet i fortsettelsen.
Klanen har sett seg lei på at enkeltpersoner ødelegger fotballfester, og ber nå instendig om at supporterne står samlet i fortsettelsen. Foto: Arkivfoto
Klanen tar nå et kraftig oppgjør i egne rekker og kommer med et rop om skjerpings.

Søndag 11. november tapte Vålerenga prestisjemøtet mot Lillestrøm på Ullevaal. Men det sportslige kom ettertrykkelig i skyggen av det som skjedde på tribunen.

LES OGSÅ: Klanen legger seg flate etter pyroshow

Til kampen hadde Klanen og VIF samarbeidet om en søknad om bruk av ti bluss - og fem såkalte blinkere til innmarsj.

Klubbens mest ihuga tilhengere valgte likevel å gå utover denne tillatelsen, ved å smugle inn ulovlige bluss og knallskudd, som blant annet førte til utsettelse av kampen og utrykking av store politistyrker.

VIF og Klanen i harnisk

– Når noen enkeltindivider velger å sette seg selv foran klubben og supportere, som vil Vålerengas eller Lillestrøms beste, synes vi det er forferdelig leit. Vi i Vålerenga føler oss sviktet av mennesker som påstår at de støtter Vålerenga. Det som skjedde på Ullevaal stadion skal selvfølgelig ikke skje, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Om hendelsen hadde vært unngått, ville Klanen - ifølge seg selv - ha tatt et sjumilssteg med tanke på fremtidige pyroarrangementer.  

– Hendelsene søndag viste med all tydelighet at Klanen ikke lenger er voksne nok til å bære det ansvaret det medfører å bli vist tillitt. Indrejustisen ser ut til å være borte, skriver Klanen i en uttalelse onsdag.

Vil styrke fellesskapet

Talsmann Christian Kjellsen utdyper overfor dittOslo at hensikten med skrivet er å få klubbens supportere til å stå samlet som en enhet i fortsettelsen.

– Dette er egentlig bare et rop til supporterne om å skjerpe seg. Det er ingen krise og indrejustisen skjer av seg selv. Det handler om å gi og ta og få folk til å stå samlet, om ikke går det galt. Vi er fryktelig sterke som enhet, men sårbar om det ikke fungerer, sier Kjellsen.

– Det har alltid vært mange grupperinger, og vi er vant med at enkeltpersoner forsøker å ødelegge. Jo mer bråk internt, jo mer negativt fokus blir det. Men vi har ingen illusjon om å gå på de samme stedene og i de samme klærne, som Aalesund-supporterne gjør. Det handler om å stå samlet i de 90 minuttene kampen varer, sier Kjellsen.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: «NFF vil ikke ha utvikling»

LES OGSÅ: Slik leser Klanen hockeytabellen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere