RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ingen har det verre enn Korsvoll IL


– Korsvoll IL har dårligst halldekning i Oslo, sier håndballforbundet. Her er Korsvolls håndballgutter 8 år i aksjon i gymsalen på Korsvoll skole.
– Korsvoll IL har dårligst halldekning i Oslo, sier håndballforbundet. Her er Korsvolls håndballgutter 8 år i aksjon i gymsalen på Korsvoll skole. Foto: ARKIVFOTO
– Av alle håndballklubber i Oslo har Korsvoll IL dårligst halldekning.

KORSVOLL: Det sier Kjetil Moberget, anleggskonsulent i Norges Håndballforbund (NHF), Region Øst.

Del på Facebook

11.906 innbyggere per flate

Regionen har, i samarbeid med Oslo og Akershus Bandyregion og Østfold Bandykrets gjennomført en komplett anleggsundersøkelse som dekker alle kommuner og alle haller i Akershus, Oslo og Østfold.

I hele Oslo er situasjonen «kritisk» eller «bekymringsfull». I «Oslo vest», regnet som bydelene Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker, er det i snitt 11.906 innbyggere (2526 barn) per hallflate.

Men virkeligheten er mørkere, mener NHF, fordi mange haller i vest er privatdrevne og tilhører institusjoner. Målt etter dagens aktivitet, trengs det seks nye haller i området.

Verst på Korsvoll

– Bystyrte må bevilge penger til ny Korsvollhall. Det haster, sier leder i Korsvoll Håndball, Toril Fiskerstrand.LES SAKEN HER.

Kjetil Moberget i Håndballforbundet sier presset på halltid er stort i hele Oslo. Oslo Idrettskrets tildeler særforbundene halltid, som de igjen fordeler på de ulike klubbene.

– Av alle våre lag er det Korsvoll som kommer dårligst ut.

Han sier det er beklagelig at klubben må reise rundt i byen for å få trene i hall.

– Tilbudet i Oslo er ikke stort nok for alle som ønsker det. Den eneste løsningen er å bygge nye haller, sier Moberget.

De nye hallene på Kjelsås og Grefsen skoler vil lette situasjonen i bydelen noe.

– Men i alle hallene konkurrerer håndballen om tid med de andre hallidrettene. Vi tror Kjelsås håndball vil gå lyse tider i møte i nye Kjelsåshallen. Men det hjelper jo ikke Korsvoll. Det er ikke nærområdet deres, sier Moberget.

SE BILDER: Skisser av den nye Korsvollhallen og Alternative plasseringer av Korsvollhallen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere