Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ingen kan erstatte Einar Gelius

– Det er synd at en prest som vi alle vil ha blir mobbet ut på denne måten, sier daglig leder ved Vålerenga vertshus, Espen Knutsen, til Østkantavisa. Her sammen med gjestene Roar Nilsen og Steffen Intveen.
– Det er synd at en prest som vi alle vil ha blir mobbet ut på denne måten, sier daglig leder ved Vålerenga vertshus, Espen Knutsen, til Østkantavisa. Her sammen med gjestene Roar Nilsen og Steffen Intveen. Foto: Foto: Marte Kristiansen
De oppmøtte på Vålerenga vertshus mener det er trist at Gelius blir presset ut av stillingen som prest i Vålerenga kirke.

TRIST: Steffen Intveen, Margaret Friberg og Roar Nilsen mener det er urettferdig og trist at Gelius nå slutter som prest i Vålerenga kirke.

VÅLERENGA: – Det er synd at en prest som vi alle vil ha blir mobbet ut på denne måten, sier daglig leder ved Vålerenga vertshus, Espen Knutsen, til Østkantavisa.

Roar Nilsen, Margaret Friberg og Steffen Intveen er enige, og mener det er urettferdig og trist.

LES OGSÅ: – Jeg vil alltid være presten på Vålerenga

Mer enn en prest

Gjengen som har møtt opp på vertshuset for å få med seg pressekonferansen på storskjerm forteller om en annerledes, frittalende, folkelig og inkluderende prest.

– Gelius har alltid tid til en prat, man kan snakke med han om alt og han viser virkelig en interesse for deg som menneske, sier Margaret Friberg.

Hun mener Vålerengapresten har fylt rollen som mer enn en prest.

– Folk bruker Gelius som en samtalepartner, som familieterapeut eller som en venn.

Trist for lokalmiljøet

Roar Nilsen engasjerte seg så sterkt i Gelius’ oppsigelse at han tok turen fra vertshuset opp til presteboligen for å overrekke en blomst til han personlig.

– Jeg er født og oppvokst på Vålerenga, og dette er utrolig trist for lokalmiljøet. Vi har nå sett på pressekonferansen og felt en tåre, og jeg ville derfor vise at vi i lokalmiljøet støtter Gelius, sier han.

Ingen Gelius på julaften

Nilsen har gledet seg til julegudstjeneste i Vålerenga kirke, så skuffelsen er stor når Østkantavisa forteller at Gelius er fratatt sine kirkelige plikter, selv om han offisielt er ansatt ut juli.

– Jeg kommer til å fortsette å gå i kirka selv om ikke Gelius holder gudstjeneste lenger, men det blir ikke det samme, sier han.

– Det kommer til å bli rabalder når folk får vite at han ikke skal holde gudstjeneste på julaften, legger Friberg til.

LES OGSÅ: – Jeg vil alltid være presten på Vålerenga

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!