RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ingen lett sak


Arkitekt Are Meinich hadde med seg en modell av «nye» Nordstrand kirke under befaringen torsdag. Nils Martin Espegren fra den lokale byggekomiteen og Tone Tellevik Dahl, nestleder i bystyrets byutviklingskomité, tar en titt på kirkebygget. Foto: Aina Moberg
Arkitekt Are Meinich hadde med seg en modell av «nye» Nordstrand kirke under befaringen torsdag. Nils Martin Espegren fra den lokale byggekomiteen og Tone Tellevik Dahl, nestleder i bystyrets byutviklingskomité, tar en titt på kirkebygget. Foto: Aina Moberg
Onsdag kveld skal byutviklingskomiteen si ja eller nei til utvidelsen av Nordstrand kirke.

NORDSTRAND: – Dette blir ingen lett sak, og vi må behandle den kjempenøye. Jeg skjønner behovet. for en større kirke, men samtidig må vi forvalte dispensasjonsvedtaket. Dette handler mer om jus enn politikk, sier byutviklingkomitéens nestleder, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Lover ingenting

Torsdag var hun sammen med komitéen på befaring i Nordstrand kirke.

– Jeg ser at det er dårlige arbeidsfohold i kirken, og at den aktive menigheten trenger mer plass. Men, det er jo ganske betydelige dispensasjoner de ønsker med tanke på at bevaringsvedtaket for kirken er ganske nytt. (2004, red anm.)

Hun vil ikke si noe om hva utfallet blir onsdag kveld.

– Man kan ikke ta for gitt at Høyre og Frp i komiteene alltid stemmer som byrådet, selv om de nok gjør det i denne saken, sier Tellevik Dahl.

Høyre og Frp har 6 av 13 medlemmer i byutviklingskomiteen. De øvrige er Ap 4, SV 2 og Venstre 1 stemme.

Optimister

Nils Martin Espegren i den lokale byggekomitéen er imidlertid en nøktern optimist etter befaringen.

– Vi har grunn til det. Jeg synes vi hadde en god prosess. En interessant og godt belyst befaring hvor også representanter fra byantikvaren, gravferdsetaten, Plan- og bygningsetaten og arkitekten var til stede. Det er også en trygghet at byrådet sist uke sa ja til dispensasjonen, mener Espegren.

En ting synes han imidlertid var litt spesielt under befaring:

– Byantikvaren gav uttrykk for at man var mer begeistret for det utvidelsesforslaget som ble fremmet for 20 år siden enn det som nå foreligger.

Representanter for Nordstrand menighet vil være til stede på byutviklingskomitéens møte på Rådhuset onsdag kveld.

Dersom svaret blir nei, ankes saken til Fylkesmannen.

Les også dagens leder: Lag plass i kirken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere