*Nettavisen* Nyheter.

– Ingen tviler på at det er flest i øst

Tone Tellevik Dahl (Ap) mener KrF bommer når de mener tallkaos forvirrer politikerne. ARKIVFOTO

Ap mener KrF bommer stygt når de blir handlingslammet av tallkaos rundt kommunale boliger.

OSLO: – Jeg blir litt matt, og håper ikke at varaordføreren sitter stille og venter på korrekte tall før hun foretar seg noe, sier Tone Tellevik Dahl (Ap).

Hun lar seg provosere av varaordfører Aud Kvalbeins (Krf) utspill i forrige ukas utgave av Østkantavisa. Kvalbein mener det er forvirrende at ulike partier og etater opererer med forskjellige tall når de diskuterer beliggenhet av kommunale boliger, og hun mener det kan føre til gale vedtak i forhold til framtidig plassering.

– Vi vet antallet

– Vi kan ikke bli handlingslammet på grunn av dette. Vi vet hvor mange kommunale boliger det er i hvilke bydeler, og det som uansett er sikkert er at en vesentlig del av dem er plassert på østkanten. De tre bydelene i indre øst har rundt femti prosent, sier Tellevik Dahl, og legger til:

– Å redusere antallet i indre øst har vært en vesentlig tanke. Ingen betviler at disse tre bydelene har femti prosent av boligene, det står i årsrapporten til Boligbygg. Det betyr også at de tolv andre bydeler bør få flere. Det har vi også sagt siden vi vedtok sosialt boligprogram i 2001, sier Tellevik Dahl.

– Trenger familieboliger

Hun støtter imidlertid Kvalbein i at kommunen bør skaffe til veie flere familieboliger.

– Jeg er enig i at vi trenger flere familieboliger, og derfor mener jeg at kommunen i større grad må ta i bruk forkjøpsretten, sier Tellevik Dahl.

Den kommunale forkjøpsretten går ut på at kommunen skal ha mulighet til å kjøpe opp en viss prosent av nyoppretta borettslag. Tellevik Dahl mener dette er den beste måten å sikre kommunen flere større leiligheter. Per i dag er dette mangelvare. Med opptil fire års ventetid på store boliger, mener hun kommunen bør befatte seg med andre ting enn å finne veien i en lett forvirrende talldebatt.

– Det er en falitterklæring fra kommunen når en familie har fått vedtak på en fireromsleilighet, men samtidig får beskjed om at de må stå fire år på venteliste før de får det, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.