RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tone Tellevik Dahl er ikke imponert over sikkerhetstiltakene rundt den Israelske ambassadens innvirkning på arkitekturen i strøket.
Tone Tellevik Dahl er ikke imponert over sikkerhetstiltakene rundt den Israelske ambassadens innvirkning på arkitekturen i strøket. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Israels ambassade flytter i 2015

Tone Tellevik Dahl (A) går ut fra at den Israelske Ambassaden i Parkveien ikke vil sende inn flere dispensasjonssøknader, og forlate Frogner innen 2015.

PARKVEIEN: Nestleder i byutviklingskomiteen er ikke fornøyd med at den Israelske ambassaden fremdeles blir værende i Parkveien 35, like bak slottet.

– De har jo hatt ti års dispensasjon tidligere, og nå er det fem nye år før ambassaden må forlate området for godt, sier Tellevik Dahl, som var i mot å innvilge en slik dispensasjon og forlenget tillatelse til sikkerhetstiltak i byutviklingskomiteen i forrige uke.

Flertallet vant frem med Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet i spissen, og ambassaden i Parkveien 35 blir værende noen år til.

Bevaringsverdig

Bygget har en sterk bevaringsverdi, og Rikstantikvaren har vært imot sikkerhetstiltakene som for flere år siden er blitt innvilget, som bombesikker mur rundt ambassaden, og inngjerdingen av tomta.

– Jeg skjønner selvsagt at ambassaden vil være her, for det er et sentralt og attraktivt strøk. Sikkerhetstiltak er viktige og udiskutabelt, men man må også ta hensyn til bevaringsverdige hus og enheten i strøket, sier Tellevik Dahl.

Bra sikret

Som tegn på at sikkerheten fungerer godt rundt ambassaden ble politikeren raskt forespurt om hun trengte hjelp til noe, da hun ventet på undertegnede på nabotomta. Fem minutter inn i intervjuet kom også en politibil kjørende, og spurte om hva vi gjorde på stedet.

– Ja, det er bra at sikkerheten fungerer, sier Tellevik Dahl.

Ambassaden får utvidet sin dispensasjon om sikkerhetstiltak i totalt fem år, på vilkår av at ambassaden har funnet frem til ny plassering og kan dokumentere at det er inngått avtale om leie/kjøp eller tilsvarende.

– Ambassaden arbeider med å finne ny plassering, og i mellomtiden er vi forpliktet til å legge forholdene til rette, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Tellevik Dahl presiserer at hun ikke har noe prinsipielt imot ambassade på Frogner, men ønsker at man finner en egnet tomt som ivaretar alle sikkerhetsbehov.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere