RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Japanerne har grunn til å være stolte


Oslos ordfører Fabian Stang (H) hyllet japanerne og ba også om ett minutts stillhet til minne om jordskjelv- og tsunamiofrene.
Oslos ordfører Fabian Stang (H) hyllet japanerne og ba også om ett minutts stillhet til minne om jordskjelv- og tsunamiofrene. Foto: FOTO: EIRIK HEITMANN RASCH
Fabian Stang (H) og Oslo kommune markerte onsdag flomkatastrofen i Japan.

HONNØRBRYGGA: Oslos ordfører og Japans ambassadør i Norge, Aiko Shirota, holdt appeller på Honnørbrygga ved Rådhuset, onsdag kveld.

Stang innledet med å be om ett minutts stillhet til minne om de mange omkomne i tsunami- og jordskjelvkatastrofene i Japan nylig.

LES OGSÅ: Japan-hjelp i boks

– Det finnes ikke ord

Han fortsatte med å kondolere på vegne av Oslos befolkning.

– Det finnes ikke ord for å beskrive det som har skjedd. Våre tanker går til alle som har det vanskelig i vårt venneland, talte Fabian Stang.

Stang minnet også om menneskene i landet har taklet situasjonen bra.

– Japanerne har grunn til å være stolte av seg selv. Folk hjelper hverandre og forsøker å bygge opp det som har blitt ødelagt, i stedet for å lage opptøyer.

LES OGSÅ: Norske Redningshunder er klare til å hjelpe Japan

– Folk hjelper hverandre

Han gav så ordet videre til Japans ambassadør i Norge, Aiko Shirota, som snakket om folket sitt og takket Oslo kommune for støtten.

– Takk for sympatien og dette arrangementet. Mange mistet sin kjære i katastrofen, men folk hjelper heldigvis hverandre i denne tiden, avsluttet Shirota.


Etter talene ble det lagt ned blomster på en for tiden frosset Oslofjord som et tegn på respekt. De som ønsket signerte også i kondolanseprotokollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere