– Jeg blir her i Oslo

Christian Perez de Carvasal åpner utstilling i Galleri Frognerveien 44 mandag. FOTO: ELLEN RØNNING

Christian Perez de Carvasal åpner utstilling i Galleri Frognerveien 44 mandag. FOTO: ELLEN RØNNING

Franske Christian Perez de Carvasal åpner sin første separatutstilling i Galleri Frognerveien 44 førstkommende mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: ILLUSTRASJON: CHRISTIAN PEREZ DE CARVASAL

FROGNERVEIEN: – Jeg har tegnet og malt bestandig, og solgt en del av bildene mine opp gjennom årene, men nå satser jeg litt ekstra, og har tatt en pause fra den jobben som vanligvis holder meg i live.

Martinique, Paris, Oslo

Christian er født på drømmeøya Martinique og oppvokst nærmest under Eiffeltårnet. De siste 30 årene har han hatt adresse Oslo, og det var selvsagt en jente som er årsaken til det.

– Jeg har to ganske så voksne barn her, og trives veldig godt i byen, og ikke minst i naturen rundt Oslo. Veien til Paris er kort og rimelig når suget etter avenuer og gamle venner blir stort, sier Christian, og det synes på hele mannen at han trives med livet sitt.

"In Color"

Navnet på utstillingen etterlater ingen tvil om kunstnerens forhold til farger, det gjør heller ikke de ca 20 ganske store oljemaleriene han har tryllet plass til i det lille galleriet.

– Jeg maler gjerne om natten, mørket sluker mye av fargene, og når morgenlyset kommer er fargene sterke og fine. Det er fort gjort å bli litt forsiktig med fargene når man maler i skarpt dagslys. Jeg er veldig glad i farger, de skal ikke dysses ned!

Bybilder

Christian Perez de Carvasal inspireres av storbyen – det urbane og det folksomme i bybildet stimulerer kreativiteten hans. Maleriene hans er en blanding av abstrakt og figurativ kunst. Han bruker gjerne fragmenter fra flere kjente hendelser, steder og historier i samme bilde.

– Jeg synes den type ukjente møter skaper spenning, og jeg liker også å kunne provosere og overraske, sier Christian, og gleder seg til utstillingsåpningen 21. juni.

Utstillingen varer til 1. juli, galleriet er åpent fra klokken 13 til 19 hverdager og klokken 13 til 18 i helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.