RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libe Riebe-Mohn (Ap) (t.h.) besøkte Sinsen Arbeidersamfunn sist uke.
Libe Riebe-Mohn (Ap) (t.h.) besøkte Sinsen Arbeidersamfunn sist uke. Foto: FOTO: CARIMA TIRILSDOTTIR HEINESEN

– Jeg blir opprørt av barnefattigdomen

Det ble diskutert Oslopolitikk over kaffen da Sinsen Arbeidersamfunn inviterte Libe Rieber-Mohn (Ap) til åpent morgenmøte.

CARL BERNER: – Hvis vi Osloborgere skal kunne beholde det vi er fornøyde med, samtidig som vi forbedrer det vi ikke er fornøyd med, må vi ta hensyn til det byen trenger. Vi må tørre å satse på forbedring, både når det kommer til de store problemene, og hverdagsirritasjonene til mannen i gata. Oslo skal være en by vi er glade og stolte av, som legger til rette for trivsel hos alle samfunnsgrupper, sier nylig valgt byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap).

Hun møtte partifeller fra Sinsen til «politisk kvarter» på Kaffekompaniet på Carl Berner torsdag. Fattigdom var en av temaene som ble tatt opp.

– Jeg blir opprørt når jeg hører at et av tre barn ikke har de samme mulighetene som sine jevnaldrende fordi de lever i familier med inntekt under fattigdomsgrensen. Man skal ikke lenger enn til de kommunale boligene her på Sinsen, før man møter barn som vokser opp i uegnede omgivelser, uten å kunne delta på fritidsaktiviteter. Dette er problemer vi må ta på alvor, og gi inn for å få bukt med, sa Rieber-Mohn.

Sinsen Arbeidersamfunn startet Politisk Kvarter i forkant av valget i fjor. Både tid og sted for møtene er nøye gjennomtenkt. Leder i foreningen, Kristian Haugnes, er fornøyd med tiltaket, og mener det legger til rette for en bredere politisk engasjement lokalt.

– Dette skal være åpentfor alle. Hensikten er å tilby folk en uformell arena for politikk, som det ikke krever en masse tid å delta på. Her kan hvem som helst stikke innom for et foredrag på ca 15 minutter. Man har mulighet til å diskutere sine synspunkter med sentrale politikere, samtidig som morgenkaffen fortæres i ro og mak. Vår erfaring er at morgenen ofte er et godt tidspunkt, både for foredragsholdere og gjester, så dette er noe vi tenker å fortsette med. Neste planlagte møte blir 3.desember. Da får vi besøk Hadja Tajik, som skal snakke om utdanning, avslutter Haugnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere