*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg blir så sint!

Britt Disch og 12 år gamle Bonnie (en blanding av Setter og Golden) synes det er utilgivelig at noen kan kaste fra seg søppel rett ved gangstien. Foto. Aina Moberg

For noen dager siden oppdaget Britt Disch en haug med søppel langs gangstien nedenfor Karistøl barnehage.

ÅSBRÅTEN: – Det er bare forferdelig tragisk og trist at noen gjør sånt. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive hva jeg tenkte da jeg oppdaget søppelhaugen midt i det flotte turområdet vårt, sier hun.

LES OGSÅ: Ruskenpatruljen til tjeneste

Gjerderester

Søppelet er plassert en halvmeter inn fra gangveien ned mot Hvervenbukta, rett foran en nydelig blomstrende villrose. Konstrasten er stor, for på bakken ligger rester etter et hvitt gjerde, en bensintank, en rusten jernramme, deler fra en datamaskin, tomme bokser, papp, litt av en tujahekk og hageavfall.

– Nå har jeg akkurat lest i Nordstrands Blad om fantastiske ungdommer som er ute og plukker søppel med hest og kjerre i Søndre Nordstrand, og så er det altså voksne mennesker som griser til i naturen vår på denne måten. Jeg blir så sint av sånt, sier Disch.


Området der søppelet er dumpet tilhører Grensen borettslag, og Britt Disch vil gjøre borettslaget oppmerksom på hva som er skjedd.

Farlige spiker

– De kan vel ikke påta seg å fjerne dette, men jeg skulle ønske noen gjorde det. Her er det spiker og mye farlig som både barn og hunder kan skade seg på, sier hun, og legger til:

– Det er rart ingen har sett at noen har dumpet søppelet. Jeg snakket med en annen hunde-eier. Han satt på en benk og så en liten lastebil kjøre forbi med rester av et gjerde stikkende opp. Trolig er det «søppelsynderen», sukker hun.

Britt Disch henstiller folk til ikke å kvitte seg med søppelet i nærmeste veigrøft slik som på Åsbråten.

– Det er jo gratis å levere det på Grønmo. Nå håper jeg den skyldige leser dette og får riktig dårlig samvittighet, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.