*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg blir skremt

Ved Brekkedammen 8. mai. Foto: Privat

Hva kan gjøres med Oslos søppelproblem, spurte vi. Her er noen av forslagene vi fikk inn fra leserne, og noen hjertesukk.

NORDRE AKER: «Når det gjelder å holde byen ren, så tror jeg det er et sysselsettingsspørsmål. Vi trenger flere søppelplukkere, det viser seg og at folk blir flinkere til å kaste søppel på rette sted hvis det allerede er rent der,» skriver Einar-Marius.

LES OGSÅ: Bruker 200 millioner på rydding: Kaster du søppel må du holde deg

«Sint turgåer SB» har sendt inn bildet du ser fra Brekke. Han skriver:

«Var ute lørdag morgen, 8. mai, nydelig vær, men fikk turen ødelagt av alt søppelet som lå og slang på friområdene langs Akerselven ved Brekke. Må jo lure på hvordan oppdragelse slike har fått med seg i livet – kan jo bli skremt når vi tenker på at det er generasjonen som skal styre landet vårt gjennom kommende miljøkriser.»

LES OGSÅ: Forsøpler Grønvold

Stian S. har et tips til Friluftsetaten:

«Hva om Friluftsetaten prøver å sette opp skilt der de ber folk om å ta med seg søpla hjem, og forklarer hvorfor. Ser ingenting om det. Klart folk bare slenger fra seg søpla i/ved søppelbøttene. Jeg tror mange ikke skjønner at det koster så mye og at det går på bekostning av annet. Noe man kan ha plakater om på t-banen også?»

HVA MENER DU OM FORSØPLINGEN AV OSLO? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Ingrid D. skriver:

«Hva er det som koster så mye? Det nevnes klipping av gress og ikke minst rydding, kjøring og levering av søppel. Det må være det siste som koster mest. Nå har det altså kommet svære søppelbeholdere som folk «ikke ser» og man rydder og rydder og rydder etter uryddige folk som ikke har lært skikk og bruk hjemme.

La noen studenter som trenger sommerjobb vandre rundt i området hele lørdag og søndag og kanskje noen andre ettermiddager også for å:

– minne folk på å rydde etter seg
– plukke opp søppel som allikevel blir «glemt»
– legge utlagte søppelposer oppi de store beholderne på en pen måte innføre litt skikk og bruk.»

HVA MENER DU OM FORSØPLINGEN AV OSLO? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.