– Jeg elsker å spille live

Den unge britiske jenta har mottatt stormkritikker for sitt nye album, og i kveld spiller hun på Mono.

Den unge britiske jenta har mottatt stormkritikker for sitt nye album, og i kveld spiller hun på Mono. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Forrige gang 21 år gamle Lisbee Stainton spilte i Oslo var hun oppvarmer for Joan Armatrading. Nå står hun alene på scenen med sitt nye album i lomma, og oppfordrer publikum til å ta med sangstemmen til Mono.

SENTRUM: Selv om Lisbee tildigere har spilt i Royal Albert Hall og flere andre store arenaer er det de små konsertene hun gleder seg mest til.

- Begge deler er jo bra på sin egen måte, men det blir så mye mer intimt på små scener. Du ser ansiktene til publikum, og føler en sterkere kontakt, sier hun.Forrige gang hun var i Oslo spilte hun på Sentrum Scene, og nå er det altså Mono som står for tur.

Musikk i blodet

Det er ingen tilfeldighet at den unge britiske jenta ble musiker. Hun kan fortelle at da hun var liten kunne hun sitte i timesvis foran sin far og se på at han spilte gitar.

- Ja, det er nok litt i blodet. Hele familien er veldig musikalske, og mitt aller høyeste ønske som barn var å spille gitar, sier Stainton.

Første gitar

Det viste seg å bli en realtitet da hun var åtte år gammel, og fikk sin første gitar.

- Jeg ville gjerne starte tidligere, men fikk ikke lov. Jeg har nemlig unormalt korte fingere, og ville ikke klart å spille noe før den alderen. Bare se!, sier hun og holder en hånd opp i været.

- Jeg gleder meg masse til konserten på Mono i kveld , og håper publikum tar med seg sangstemmen sin, sier hun og smiler lurt.

Nytt album

Oslo er første stopp på norgesturneen, men avslutningen på en seks måneder lang Europaturnè med albumet Girl on an Unmade Bed , og nå gleder hun seg til å kunne vende hjem etterhvert.

- Det skal bli godt å komme tilbake til London, skrive nye sanger og planlegge neste album, sier Stainton og smiler.

Og vi har en følelse at vi kommer til å se mer til denne jenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.