RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg er hans øyne


MEDMENNESKET I FOKUS: Virksomhetsleder Esther Marie Lier, konsulent Liv Marie Alnæs og besøksvenn Rune Mediaas.
MEDMENNESKET I FOKUS: Virksomhetsleder Esther Marie Lier, konsulent Liv Marie Alnæs og besøksvenn Rune Mediaas. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG
Fokus på ensomhet har har stått sentralt i mediebildet de siste ukene. Ved Ullern Frivilligsentral jobbes det med å bekjempe ensomhet året rundt.

HOFF: – Jeg hadde et lite problem helt i begynnelsen. Magnus takket for besøket og jeg visste liksom ikke helt hva jeg skulle svare, sier besøksvenn Rune Mediaas.

Én til én

For 17 år siden hadde Rune bestemt seg for at han ønsket å bidra i det frivillige arbeidet. Han visste bare ikke hvor han skulle begynne.

– Det er jo så mange som trenger hjelp, og det hele ble i grunnen litt overveldende. Det var da jeg kom i kontakt med frivilligsentralen. Der handler det mye om én til én. Det gjorde alt enklere, sier Mediaas og legger til:

– Deres motto er jo «Ingen kan hjelpe alle - men alle kan hjelpe én».

– Et godt vennskap

Det ble starten på det som etter hvert skulle utvikle seg til å bli et nært vennskap.

– Det er klart det også handler om kjemi. En dag i uken, de siste 17 årene, har jeg besøkt Magnus. Han er helt blind, og meningen var at jeg skulle være hans øyne i hverdagslige gjøremål.

Men, det har utviklet seg til et godt vennskap for oss begge.

Vi har også innført faste tradisjoner vår, sommer, høst og vinter, hvor Magnus blant annet kommer til meg og min familie på fårikål-middag på høsten og pinnekjøttmiddag nå før jul, sier Mediaas og legger til:

– Ullern Frivilligsentrals «Bli en venn og få en igjen» i forhold til Besøkstjenesten, stemmer altså helt.

Fra 12 til 88 år

Rune Mediaas har følt gleden av å gi av sin tid. Virksomhetsleder ved Ullern Frivilligsentral, Esther Marie Lier og konsulent Liv Marie Alnæs er strålende fornøyd med suksess-historien til Rune og Magnus.

Og denne historien er på langt nær den eneste.

– Vi har per i dag 90 frivillige som er mer eller mindre aktive. De frivillige er fra 12 til 88 år og vi er svært heldige som er i en situasjon da det hele tiden melder seg nye frivillige, sier Alnæs.

– Dette med alderen til de frivillige har endret seg siden jeg startet her. Det blir stadig flere og flere yngre mennesker som har lyst til å bidra, sier Lier.

– Og selv om 90 frivillige kanskje høres mye ut, har vi nå akkurat nok frivillige til å dekke forespørselen, sier Alnæs.

Men på langt nær alle som melder seg som frivillige blir besøksvenner.

– Vi har behov for hjelp fra våre frivillige til flere forskjellig typer oppgaver. Ullern frivilligsentral skal være et sted man både kan få og gi hjelp.

Vi arbeider aktivt med blant annet Besøkstjenesten I Ullern, teknisk etat, torsdagslunsjen turgruppe på torsdager og arbeid med barn, avslutter Lier.

Les Esther Maries ord om ensomhet her
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere