*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg er helt lammet

Bjørn Dirdal kan ikke gjøre noen ting med huset sitt i Ekraveien før han for mer konkret informasjon om hva som skjer i forbindelse med Røatunnelen. Kanskje må det rives, men ingen vet sikkert.

Bjørn Dirdal i Ekraveien vil gjerne vite hva som skjer med Røatunnel-prosjektet. Huset hans vil antakelig rives i forbindelse med bygging av tunnel. Men ingen vet når det vil skje. I mellomtiden tør han verken å pusse opp huset eller legge det ut for salg.

RØA: Det kan ta lang tid før det skjer noe med Røatunnel-prosjektet. Pr i dag er det så å si ingen som vet når anleggsarbeidet vil starte. I Ekraveien sitter pensjonisten Bjørn Dirdal og hungrer etter konkrete opplysninger. Han har planer om å pusse opp et hus som det ikke er gjort noe med siden 1981. Han og samboeren har også snakket om å selge huset og kjøpe leilighet. Når arbeidet med Røatunnelen settes i gang, kan huset bli nødt til å rives, dersom alternativet med lang tunnel velges. Men han tør ikke gjøre noe med huset før han vet noe mer.

– Jeg føler meg helt lammet. Så lenge jeg ikke får vite noe som helst konkret, kan jeg ikke gjøre noe med huset. Dette er en helt håpløs og frustrerende situasjon. Ikke vet vi hvilket alternativ som vil velges, og vi vet ikke når prosjektet eventuelt kan settes i gang. For oss er situasjonen helt fastlåst, sier Dirdal.

Tja, jo, vet ikke...

Før jul sendte Dirdal en epost til Statens vegvesen Stor-Oslo distrikt. I brevet stilt til Øyvind Luke i planseksjonen, spurte Dirdal: Hva skjer?

Svaret var ullent. Han skrev at prosjektet er langt frem i tid, og at det er vanskelig å anslå når noe vil skje. I beste fall anslås 15 år som et estimat. Han viser for øvrig til at Oslo kommune har tatt over planansvaret for Griniveien.

– Beklager at jeg ikke kan være mer presis, men det er rett og slett opp til Oslos politikere å prioritere, skriver han i sitt svar til Dirdal.

– Må få vite

Leder i Vestre Aker bydelsutvalg, Elin Horn Galtung tok kontakt med Dirdal etter at Akersposten gjorde henne oppmerksom på saken. Hun håper Dirdal får klar beskjed om hva som vil skje.

– Det aller viktigste for Dirdal og eier av det andre huset, er imidlertid at et detaljert kartleggingsarbeide av grunnforholdene gjøres fortest mulig. Dermed kan de kan få vite hva som sannsynligvis kommer til å skje med boligene deres. Vi vil selvfølgelig gjøre vårt for at settes i gang fortest mulig, sier Galtung.

Hun mener Dirdal burde ha fått informasjon tidligere. Hun forstår godt at Dirdal føler seg bundet på hender og føtter.

– Uhyre viktig

– Det Dirdal vet per i dag, har han fått vite ved en tidlig personlig kontakt med daværende prosjektleder for utredningsarbeidet. Man er ikke sikker på hvor dypt det er ned til fast fjell i dette området. Ifølge konsekvensanalysen er det en lomme med leire. Det var i følge daværende prosjektleder satt av penger i budsjettestimatet til eventuelle innløsing av to hus på denne siden av tunnellen, sier Horn Galtung.

Hva slags teknikk som skal brukes ved tunnelbyggingen vet foreløpig ingen.

– Denne informasjonen er altså dessverre ikke opplyst om i konsekvensanalysen. Det burde den burde vært da det er uhyre viktig for dem dette kan bli en realitet for, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag