RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg er lamslått


Tittelen på kunstverket er et Ibsensitat hentet fra Peer Gynt.
Tittelen på kunstverket er et Ibsensitat hentet fra Peer Gynt. Foto: FOTO: KARIN KØLTZOW
Kunstner Karin Køltzow fortviler. Den fargerike kua, som hun har dekorert og signert, er sporløst forsvunnet fra Bærums Verk.

SMESTAD/BÆRUM: – Enten er dette rent bølleri eller så er den tatt av noen som virkelig vil ha denne kua, sier Køltzow.

Det var i helgen at kunstverket “Du har rett i hvert et ord” ble stjålet fra Handelsstedet Bærums Verk. Kustatuen har vært svært populær, spesielt blant barn, og har fått stå i fred de fem siste årene.

– Selv om den nå tilhører Bærums Verk og Carl Otto Løvenskiold, er den sjelelig min. Jeg er lamslått over det som nå har skjedd, sier hun.

Køltzow forteller videre at kua ikke er så tung som den ser ut ettersom den er laget i glassfiber. Kua, som har en naturtro størrelse, ble skrudd ut av sokkelen den stod på.

– Planen nå, før den ble stjålet, var at den skulle i “fjøset” for vinteren. Den skulle pusses opp og gjøres i stand til neste sesong. Men, så var det altså noen som så sitt snitt til å rappe den, sier en tydelig fortvilet Køltzow.

– Den var vakker og hadde alle verdens dyr malt på seg. Jeg ønsker sterkt at den skal bli satt tilbake. Så raskt som mulig, sier hun.

I følge budstikka.no er saken politianmeldt, men politiet har så langt ikke noen spor å gå etter.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere