RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg er lei av late ansatte


MÅ SE MULIGHETENE: Erik Høstmark Løve er klar på at det å starte opp eget firma ikke passer for alle. Likevel mener han ungdom må tørre å satse og at de må se mulighetene.
MÅ SE MULIGHETENE: Erik Høstmark Løve er klar på at det å starte opp eget firma ikke passer for alle. Likevel mener han ungdom må tørre å satse og at de må se mulighetene. Foto: Foto: Elisabeth Wang
– Problemet mitt er å få tak i flinke og arbeidsomme unge folk som tåler en dose hardt fysisk arbeid, sier daglig leder i Ikin Service A/S Erik Høstmark Løve.

HOLMEN: I Vassfaret 9-11 har Erik og kollegaen Raphael akkurat felt et par digre trær. Anleggsgartneren Erik Høstmark Løve opprettet eget AS i fjor, etter å ha hatt et enkeltmannsforetak de siste tre årene.

Ved siden av har han studert med mål om å bli utdannet ingeniør.

– På våren og sommeren er det utrolig mye å gjøre. Det er tydelig da folk flest finner ut av hva som virkelig trengs å gjøres.

– Egentlig er det mer gunstig å felle trær på vinteren, men det er på våren, når bladene kommer på, at det merkes på utsikten, sier Løve.

LES OGSÅ: – Noen voksne tar oss ikke seriøst

– Bare tull

Han tar kontakt med redaksjonen i dittOslo.no med følgende melding:

«Er en gutt på 23 år som driver eget firma som anleggsgartner i Oslo. Leser stadig om at det vanskelig å skaffe jobb for ungdom. Bare tull, mener jeg.

Har drevet nå i snart fem år og sliter med å skaffe gode ansatte. Ungdommer som jeg ansetter jobber hardt i en uke før de er slitne, syke og ikke orker mer. Jeg mener at ungdommer er for late. Derfor klarer de ikke skaffe seg jobb.», skriver Løve i mailen til dittOslo.no.

– Jeg forteller dem selvsagt i forkant at dette ikke er noen ni til fire-jobb og at det er snakk om hardt fysisk arbeid. Det virker helt greit i starten, men etter en uke eller to er ting helt annerledes, sier Løve og legger til:

– Noen spør gjentatte ganger om å få gå tidlig, noen kommer til stadighet for sent, og noen slutter helt å svare på både oppringninger og meldinger.

LES OGSÅ: Nytt boligprosjekt skal få ungdom i jobb

Så svetten siler

Selv sammenlikner han det med interessen for et splitter nytt treningssenter.

– Jeg synes det minner ganske mye om den interessen man har for et nytt treningssenter de første ukene. Først er man skikkelig flink og målrettet, og så dabber det av. Til slutt er mange støttemedlemmer; de er ikke på trening, men betaler likevel.

Selv stortrives han i jobben som anleggsgartner. Han elsker å se resultater.

– Jeg jobber gjerne døgnet rundt, jeg, hvis det er det som skal til for å få et prosjekt ferdig innen fristen. Klart det til tider er slitsomt, men i dette yrket ser man raskt resultater av den jobben man gjør, sier han.

– Hvordan er du som sjef?

– Jeg er målrettet, men opptatt av å gi alle dem som jobber for meg goder. Jeg gir for eksempel sertifikat til dem som ikke har det.

– Nå vurderer jeg i tillegg å kjøpe en ny bil til gutta for å lette litt på arbeidshverdagen, sier Høstmark Løve og legger til:

– Jeg krever selvsagt ikke at folk skal jobbe døgnet rundt, men overtidsarbeid forekommer. Jeg forholder meg til lover og regler, og arbeidsmiljøloven står sentralt både for meg og mitt firma, avslutter han.

LES OGSÅ: Julian koster én million, men er gull verdt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere