RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arne Simonsen mener Carl Berner-krysset får ufortjent mye kritikk. – Plassen er praktfull, mener han.
Arne Simonsen mener Carl Berner-krysset får ufortjent mye kritikk. – Plassen er praktfull, mener han. Foto: FOTO: NILS SKUMSVOLL

– Jeg er lei av surmaga bilister

Arne Simonsen har bodd ved Carl Berner i 22 år. – Plassen er blitt praktfull, mener han.

CARL BERNER: «Ubrukelig, firkanta rundkjøring», «Bråk døgnet rundt», «Plassen blir jo aldri ferdig». Dette har vært vanlige påstander i mediene om arbeidet med Carl Berners plass, som nylig ble erklært ferdigstilt.

Simonsen mener det er på høy tid å minne om hvor mye bedre plassen har blitt i forhold til det som var tilfellet før arbeidene ble påbegynt.

– Da var alle enige om at noe måtte gjøres med det «forferdelige» Carl Berner-krysset. Da mener jeg man må tåle litt byggebråk og bilkøer underveis mot ferdigstillelse, sier han til Østkantavisa.

LES OGSÅ: HVORDAN ER DET Å SYKLE HER?

– Tull

– Trafikken går fint den! Jeg kan se den fra leiligheten hver eneste dag. Ingen har problemer med den såkalt «firkantede» rundkjøringen, verken leddbussene eller vogntogene som Østkantavisa tidligere har hevdet. Jeg vil til og med tørrre å påstå at bilistene tar mer hensyn til fotgjengerne etter at trafikklysene ble byttet ut med vanlige overganger, fortsetter han.

En prøvelse

Han innrømmer at byggearbeidene har vært en prøvelse for nabolaget, men mener beboerne har vært varslet om dette lang tid i forveien.

– Vi har hele tiden fått beskjed i forkant om arbeidene for eksempel måtte pågå om natta. Jeg tror nabolaget her har godtatt at det måtte være slik. Da er det rart at surmaga bilister står for mesteparten av kritikken mot anleggsarbeidene. De skal jo bare passere her, sier Simonsen som også er styreleder i borettslaget Furulund 2, nærmere bestemt i Hekkveien.

– Bruk krysset

Simonsen ser fram til neste sommer. Da skal han sette seg å nyte Carl Berner for det det er verdt.

– Da kan jeg sitte med en kaffe ved kaffebaren der borte, ved bakeriet eller rett og slett ta meg en utepils, godt skjermet av de mange trærne som er satt opp langs veien og i midtrabatten. Det har jo rett og slett blitt grønt og fint her oppe, sier optimisten.

– Vet du hva? Jeg synes vi skal være skikkelig stolte av Carl Berner jeg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere