*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg er overrasket og overveldet

GRATULERER: Eystein F. Huseby (i midten) mottar blomster fra ansvarlig redaktør Tore Bollingmo, mens markedssjef i Møller Bil Skøyen, Svein Morten Bergh, har med seg 5000 kroner til vinneren. Foto: Vidar Bakken

Leserne er begeistret for Eystein F. Husebyes arbeid med Vinderenkrysset og stemmer han frem til Årets navn i Oslo vest.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bilene blir ført under T-banelinjen og Vinderen sentrum blir gågate.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORSVINNER: Trafikken mot krysset forsvinner under bakken med Husebyes forslag til løsning. Foto: Foto: Vidar Bakken

OSLO VEST: – Jeg ble veldig overrasket da jeg ble nominert og jeg er overveldet over å bli valgt til Årets navn. Det er morsomt og tusen takk til leserne som stemte på meg, sier Husebye.

– Jeg er imponert

Vinneren mottok gratulasjoner fra markedssjef Volkswagen i Møller bil Skøyen, Svein Morten Bergh og sjefredaktør i Lokalavisene, Tore Bollingmo under blomsteroverrekkelsen i avisens redaksjon.

Møller bil Skøyen gir 5000 kroner til den glade vinner, som skal gis videre til et godt formål.

– Det er hyggelig å få lov til å premiere et engasjement som Husebye står for. Jeg er imponert. Han gjør noe som engasjerer mange og har stor betydning for lokalsamfunnet. Vi gratulerer, sier Bergh.

Vakte oppsikt

– Dette er vel fortjent. Husebye vant med klar margin. At det å få til en løsning for Vinderenkrysset er en viktig sak for lokalmiljøet, ser vi av deltakelsen. Dette er noe leserne virkelig bryr seg om, sier Bollingmo.

Husebye vant tittelen gjennom sitt store engasjement knyttet til Vinderenkrysset. Hans foreslåtte prosjekt med å utbedre det farlige Vinderenkrysset og løse opp i trafikkaoset har vakt oppsikt og begeistring også i det politiske miljøet, både lokalt og i rådhuset.

Les: Leserne kåret Vinderen-krysset til farligste kryss i Oslo vest

Husebye har i to år jobbet med en plan som fører bilene under T-banelinjen og som vil åpne opp Vinderen sentrum til gågate. Dette vil koste en brøkdel av det å legge banen og bygge ny T-banestasjon under bakken.

Politikerne i rådhuset har bestemt at Husebyes forslag skal utredes på lik linje med samferdselsetatens utredning for T-bane under krysset.

Morsomt og spennende

Husebye understreker at det er en lang vei å gå før en endelig løsning for krysset er på plass.

– Jeg har foreslått en løsning om å fremme et privat reguleringsforslag som vil korte ned behandlingstiden, samt en finansiering etter OPS-modellen (Offentlig/privat samarbeid – journ.anm.).

– Hva er grunnen til at du har engasjert deg i denne saken og hva er din bakgrunn for å kunne legge frem et slikt prosjekt, spør Bollingmo

– Jeg bor på Vinderen og har to barnebarn som går på Vinderen skole. Jeg har i mange år sett hvor farlig dette uoversiktlige krysset er. Jeg synes det er interessant og morsomt å jobbe med dette. Som lagdommer har jeg fulgt mange typer byggesaker i retten og som jurist har jeg god kjennskap til entreprisejuss, sier Husebye.

5000 til Vinderen skole

– Hvem får glede av de 5000 kronene, spør Bergh.

– Vinderen skole har hatt nyåpning av biblioteket etter rehabilitering. De trenger nye bøker og jeg vil gi pengene til biblioteket. Jeg håper noen av bøkene kan dreie seg om lokalhistorie og naturvern, sier Husebye, som er leder av Naturvernforbundet Oslo vest.

– Det er kjempebra og fint at det går til noe lokalt. Jeg må si jeg synes det er stort at Husebye klarer å drive et prosjekt så langt, sier Bergh.

– Vi som er i redaksjonen har gjennom Husebye fått en spennende sak og det er en stor prestasjon hva han har fått til. Vi vil følge denne saken nøye, sier Bollingmo.

Les hva Yasmin Mujahid sier om Vinderenkrysset.

Ulykke i Vinderenkrysset

FAU varslet ulykke

Latterlig lav straff for påkjørsel

Kåret til farligste kryss

Jøran Kallmyr lover sikringstiltak

Et under at ingen ble drept i min tid

En million kroner til planfritt kryss

Bydelsutvalget fortsatt bekymret

Byrådsleder Røsland lover å prioritere Vinderenkrysset

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.