RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg er skuffet over Forsvarsbygg


Arild Gjervan (H) er overbevist om at det kommer en fullverdig fotballbane ved FO-bygget og at det ikke er mulig å finne et mer egnet sted enn denne flaten.
Arild Gjervan (H) er overbevist om at det kommer en fullverdig fotballbane ved FO-bygget og at det ikke er mulig å finne et mer egnet sted enn denne flaten. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN<b></b>
Bydel Vestre Aker må kjempe mot Forsvarsbygg, selv om Forsvarsbygg er forpliktet til å samarbeide med bydelen.

HUSEBY: Det skal opparbeides idrettsanlegg/kunstgressbane sør for FO-bygget ut fra bydelens behov. Dette er fastslått i rekkefølgebestemmelsene i forbindelse med erstatningsarealene for den amerikanske ambassaden.

Separatavtale

Skifte Eiendom/Forsvarsbygg som er ansvarlige for å oppfylle kravene i rekkefølgebestemmelsene har gjort en separatavtale med bueskytterne om nytt anlegg og en 7-er fotballbane på området, uten å konferere med bydelen. Bydelsutvalget har hele tiden gått inn for en fullverdig fotballbane. For bydelen har det vært svært viktig at tiltakene blir tilfredsstillende utført, etter at bydelsutvalget med knappest mulig flertall sa ja til ambassade i Husebyskogen.

Uenigheten mellom Forsvarsbygg og bydelen kom klart til syne under et informasjonsmøte i gardeleiren.

Positiviteten som forsvant

– Jeg er skuffet over Forsvarsbygg. Det er skuffende ut fra hva vi ble lovet i de positive innledende samtalene om samarbeid. Denne positiviteten er senere ikke fulgt opp, sier Arild Gjervan (H), leder av Byutvikling-, miljø- og samferdselskomiteen.

I et notat som er undertegnet av direktør Roger Jenssen i Skifte Eiendom kommer det frem at Skifte i 2008 hadde kalkulert med cirka 6 millioner kroner til å anlegge kunstgressbane. Her er ikke bueskytterne nevnt. I notatet kommer det også frem at kalkylene er avhengig av presiseringer fra Oslo kommune om hva som ligger i tiltakene. Det betyr at Skifte er klar over at det er kommunen som til syvende og sist bestemmer innholdet i rekkefølgebestemmelsene. En skisse fra 2009 utarbeidet av Spor arkitekter, viser også at det er tegnet inn en fotballbane med internasjonale mål på området.

Skal spare penger

– Hvis dette er riktig, så er det dobbelt skuffende. Skifte har da selv hatt en fullverdig fotballbane med i planene tidligere. Nå er det tydeligvis viktig å spare penger. Bydelen har nå akseptert at det ikke er nødvendig med en gangbro over Sørkedalsveien. Med det sparer Forsvarsbygg flere millioner kroner (I flg. et notat fra Skifte Eiendom var gangbroen kalkulert med cirka 5 millioner i 2007-kroner – journ.anm.). Disse pengene kommer godt med når de skal anlegge en fotballbane med internasjonale mål. Nå må Skifte/Forsvarsbygg komme i dialog med bydelen. De skal være klar over at vi har full støtte fra idrettsklubber, skoler og vel i kravet om en fullverdig bane. Et mer egnet område enn denne flaten skal man også lete lenge etter, sier Gjervan.

Det gror godt

Bydelen ønsker en spillflate som tilfredsstiller seniorlagenes behov, slik at det kan bli frigjort tid og kapasitet til barne- og ungdomslagene på eksisterende anlegg. Plan- og bygningsetaten har i to omganger bedt Skifte eiendom om å prosjektere en fotballbane i full skala.

– Det er PBE som skal følge opp rekkefølgebestemmelsene og etaten skal innstille til bystyret. Jeg har stor tro på at etaten går inn for en fullverdig fotballbane. Det gror godt i fotballkretsen. Særlig er det morsomt å se jentelagene som kommer med Dynamite Girls som forbilder.

Siste mulige løsning

– Behovet for spillflater er økende i et område som allerede har mangel på spillflater. Vi har ikke glemt bueskytterne. Selv om de ikke er nevnt i rekkefølgebestemmelsene, må vi også finne en løsning for bueskytterne. sier Gjervan, som er forundret over at Garden motsetter seg en 11-erbane på området.

– Jeg kan ikke forstå at en slik bane vil innebære restriksjoner for Garden med hensyn til trenings- og øvingsaktiviteter, sier Gjervan.

Bydelen understreker i en henvendelse til PBE at FO-tomten er den siste mulige løsningen for utbedring av anleggssituasjonen for fotball i Vestre Aker.

LES OGSÅ: Kommentar: Skifte Eiendom er i en kjempeklemme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere