*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg er stolt av stedet jeg kommer fra

Bright Owusu (23) er motivert til å nå rappedrømmen Foto: Foto: Ann-Kristin Bacolod Wiik

Bright Owusu (23) fra Romsås fikk nylig platekontrakt og slipper snart ut sin nye singel om livet sitt i bydelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rapperen har opptrådd flere steder før, men trives like mye inne i studioet som det han gjør på scenen. Foto: Foto: Ann-Kristin Bacolod Wiik

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter flere timer i studio koser artisten seg fortsatt og sparer ikke på smil. Foto: Foto: Ann-Kristin Bacolod Wiik

Klikk på bildet for å forstørre.

Bright bruker flere timer foran den stasjonære PC-en for å mikse sangene sine. Foto: Foto: Ann-Kristin Bacolod Wiik

Klikk på bildet for å forstørre.

Fargerike sko er en del av det trendy antrekket til Bright. Foto: Foto: Ann-Kristin Bacolod Wiik

ROMSÅS: – Jeg er stolt over hvor jeg kommer fra, det er det budskapet jeg vil gi gjennom min nye sang. Det er usedvanlig stille i gangene på Romsåsklubben. I studioet sitter en ung mann.

Han reiser seg fra den svarte kontorstolen og håndhilser. Artisten er iført svarte bukser, en grønn vest og lukter sterkt av parfyme.

– Velkommen til mitt «andre hjem».

«Romsås City»

Romsåsgutten på 23 er snart klar med sin nye singel. Det blir hans andre singel og med den har han lyst til å imponere det norske folk. Dagen etter 17. mai var singelen ute og den betyr mye for artisten.

– Sangen «Grew up» handler om oppveksten min på Romsås. Jeg elsker stedet og er stolt over hvor jeg kommer fra. Å bo på Romsås er som å bo i en liten by.

Se musikkvideoen til «Grew up» (video fra Youtube):

Bright er født og oppvokst i Norge, men er opprinnelig fra Ghana og Elfenbenskysten. Han bodde i Fredrikstad før han flyttet til Groruddalen i seksårsalderen.

– Jeg kaller det for «Romsås City» fordi vi har alt vi trenger her. Jeg trenger nesten ikke å dra utenfor området, sier han ironisk og ler.

LES OGSÅ: Her er en annen Romsås-rapper som også hyller sin barndoms dal

Bright forteller at det har tatt lang tid å skrive, lage og produsere den nye sangen, men at det til syvende og sist er verdt alt strevet. Drømmen hans er å kunne leve av musikken han lager og inspirere andre til å skrive og synge selv.

Artistnavnet Bright er også hans ekte navn.

– Tror folk på at du heter det på ekte, ettersom at du bruker det som artistnavn også?

– Ja, men det er vanskelig og tar tid å bevise. Jeg må først vise dem bankkortet mitt for å vinne troverdigheten deres, ler han.

LES OGSÅ: Årets Navn-vinner Don Martin fra Romsås: – Rasismen har gjort comeback

Signert med platekontrakt

Nylig fikk artisten platekontrakt med Break Records, et plateselskap drevet av Jonathan Castro. Ifølge Bright har dette hjulpet han masse og gitt han et lite «dytt» i ryggen.

– Alt ble så mye bedre etter kontrakten. Jeg ble booket flere konserter, fikk mer hjelp med å håndtere ulike ting og alt er rett og slett mye mer organisert når man er en del av et selskap.

Bright virker selvsikker når han blir spurt om hvorfor han fikk platekontrakt og svarer med at det er motivasjon og arbeid som er det viktigste.

– Jeg fikk det til ved å være meg selv og 100 prosent fokusert på drømmen og målet mitt. Man må være dedikert med det man driver med og det tror jeg de så veldig godt.

LES OGSÅ: Stadig flere jenter har dårlig selvbilde

– Skilsmisse er ikke en lett tid å komme gjennom

Til å virke så glad som han gjør, har Bright hatt det vanskelig i livet og beskriver skilsmissen mellom sine foreldre som en hard og vanskelig tid å komme seg igjennom.

– Det er trist at ting plutselig kan endre seg. Mellom alle de små, vonde tingene i livet opplever man også dødsfall og hjertesorg.

Men en ting han er sikker på er at han alltid har familien og vennene sine ved sin side.

– Familien min og kompisene mine er der alltid for meg. Jeg vet at jeg kan snakke med dem om alle problemene mine, slippe de ut og da føler meg mye bedre etterpå.

LES OGSÅ: Måtte flykte fra hjemmet sitt som seksåring

Frivillig på fritiden

Ved siden av rappingen, jobber Bright som lærer på Bjøråsen skole hvor han underviser i musikk.

– Jeg synes det er morsomt og spennende å jobbe som lærer. Man lærer mye om seg selv og andre.

Artisten liker også å spille fotball og jobber som frivillig instruktør hos Agenda X. Dette er et ungdomssenter for unge som vokser opp i et flerkulturelt miljø. Her tilbyr de aktiviteter som skriveverksteder, opplæring i lydstudio og åpen scene.

Bright bruker også mye tid på vennene sine og ser på vennekretsen som sin trygghetssone.

– Jeg har mange gode venner og flere av dem har jeg vokst opp med. Det forklarer hvorfor jeg føler meg trygg på å spørre dem om råd. Men jeg tyr også til mamma for råd når det trengs.

Musikk over fotball

Bright har ikke alltid vært sikker på om det var musikk han ville drive med.

– Det var en periode da jeg var yngre hvor jeg hadde lyst til å bli en fotballspiller eller en fotballtrener. Om jeg ikke hadde drevet med musikk nå, hadde jeg antageligvis gjort en av de to andre nå.

– Jeg vokste opp i en kjerne hvor de fleste spilte fotball, inkludert meg. Så det var ikke mange av oss som drev med musikk. Det var meg og et par andre. Mange av mine musikalske venner har jeg knyttet et vennskap til senere.

Rapkarrieren til den unge artisten startet først i 2006 hvor han ble med i en rappegruppe kalt Charmy Brothaz. Den bestod av han og hans to venner, Dennis og Jared.

– Det var da jeg fant ut at musikk er gøy og morsomt å drive med. Da jeg begynte å skrive mine egne tekster ble det ekstra gøy. Derfor er mange av sangene mine nå selvskrevne. Jeg hadde aldri trodd at jeg som 20-åring skulle opptre foran 10.000 mennesker på ski-VM i Norge og ha min egen platekontrakt som 23-åring.

Stor idoler

Bright har mange idoler. Han ser blant annet opp til sin mor, internasjonale rappere og fotballsuksessen Joshua King, som han også er god venn med.

– Motivasjonen min er å se alle de ansiktene som digger musikken min, som forstår budskapet mitt og som føler det jeg føler når jeg leverer sangene mine på scenen. Jeg ser at idolene mine leverer og imponerer, det vil jeg også.

LES OGSÅ: Don Martins «Nilsen» er sett over 100.000 ganger på Youtube

– The future is bright

Bright oppfordrer andre til å starte med musikk og har et godt råd å gi til alle der ute.

– Vær deg selv og følg drømmen din.

Bright beskriver sine 23 år som lærerike, dramatiske og musikalske år, men det stopper ikke der. Han ser fem til det livet han har i vente og jobber hardt for å nå drømmen.

– Jeg følger slagordet «The future is bright». Fremtiden ser lys ut og jeg er sikker på at Gud hjelper meg på veien. Jeg kunne ikke vært lykkeligere enn det jeg er nå.

Les mer fra dittOslos ungdomsredaksjon her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag