– Jeg er svært forundret

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) har ikke tatt standpunkt i lokaliseringsspørsmåletknyttet til nytt Kulturhistorisk Museum. FOTO: Kunnskapsdepartementet

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) har ikke tatt standpunkt i lokaliseringsspørsmåletknyttet til nytt Kulturhistorisk Museum. FOTO: Kunnskapsdepartementet

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV) vil ikke være med på at staten overkjører Oslo kommune i museumssaken.

BYGDØY: Statsråden mener Jensruds utspill om at Regjeringen overstyrer Oslo kommune i museumssaken er skivebom.

– Jeg er svært forundret over at Trond Jensrud går ut med slik kritikk når det jeg faktisk har gjort gjennom de nylig framlagte rapportene er å sikre et bredest mulig grunnlag for regjeringens endelige beslutning, sier hun til Lokalavisen.

Har samarbeidet med Oslo

Aasland trekker frem at departementet har inkludert Oslo kommune under arbeidet med analysen av trafikksituasjonen på Bygdøy.

– Når det gjelder trafikkanalysen spesielt, så er denne tillegg gjennomført i samråd med Oslo kommune. Analysen gir svar på en rekke av spørsmålene kommunen stilte om trafikksituasjonen rundt et nytt museum, sier hun.

Har ikke bestemt seg

Aasland finner det betimelig å avvise at Regjeringen allerede har landet på Bygdøy-alternativet.

– Jeg synes Jensruds kritikk i stor grad baserer seg på at Regjeringen skal ha bestemt seg i denne saken. Det er ikke tilfelle. Jeg har presisert gjennom flere intervjuer de siste dagene at jeg nå går i en dialog med de viktigste aktørene i denne saken, først og fremst med Universitetet i Oslo som eier av museet, men også med Oslo kommune og Riksantikvaren, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag