RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg føler meg heldig!


Henriette Jartoft fra Loftshus satset på designerdrømmen – og angrer ikke.
Henriette Jartoft fra Loftshus satset på designerdrømmen – og angrer ikke. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Henriette Jartoft fra Lofthus gjorde det mange tenker, men ikke tør; sa opp jobben og satset på drømmene. Og hun får det til!

LOFTHUS: – Det er jo dette som er gøy; å skape klær! Jeg har absolutt drømmejobben, og valget jeg tok for fem år siden har jeg aldri angret på, sier Henriette Jartoft (45) fra Lofthus.

Se Kjelsåslua og flere klær laget av Henriette i BILDESERIE HER

Hun tok de «fornuftige» skoleretningene som ung –realfag på videregående, og deretter utdannelse som typograf og grafisk formgiver. Men interessen for det å skape klær har vært der nesten bestandig for Henriette.

– Jeg strikket og laget egne klær allerede fra barneskole-alder, og tidlig sa jeg til min mor at det var klesdesigner jeg ville bli! Men det var litt sånn ikke-tema dengangen – og jeg husker at moren min blant annet argumenterte med «Men det tjener du ikke penger på». Og det var nok mye sant i det også!

Henriette bor vakkert i Trymveien med mann og to barn. Og i kjelleren på huset ligger sy- og strikkehulen.

– Det var søm jeg drev mest med, etter at jeg sa opp jobben som typograf. Jeg tok også etterutdannelse innen faget. Men så en dag spurte faktisk én fra Kjelsås IL om jeg kunne designe en strikkelue som skulle selges gjennom laget. Oppdraget var så morsomt og engasjerende, at jeg ble veldig tent på også å strikke selv. Og da var jo ikke veien lang til å måtte investere i en strikkemaskin, og kursing hos «strikkeguru» Eli Tønneberg på Grünerløkka.

Og Henriette tar gjerne imot bestillinger fra folk som ønsker både sømdesign og strikkedesign – særlig italienske trender er inspirerende for designeren på Loftshus.

Trenger ikke koste mer

– Mange tenker nok at det er fryktelig dyrt å få designet og laget egne klær. Men det er slett ikke alltid tilfelle, ved bestilling av et plagg som allerede er designet, så blir ikke prisen særlig høyere enn å kjøpe fra butikk!. 

- Du lager deg vel bare et antrekk da - når du skal bort?
 

–  He, he, det er ikke helt sånn det foregår. Det blir litt sånn !skomakerns barn! – faktisk kjøper jeg stort sett mine egne klær – det gjelder også for resten av famlien!
 

Lady Gaga og Fam Irvoll

Men om dagen så blir det ikke bare tid til egenarbeider.  Henriette jobber nemlig også med strikk for en av Norges hotteste designere – og også internasjonalt anerkjent  – Fam Irvoll, som også har selveste Lady Gaga som kunde!
 

– Lærerikt og flott å få jobbe for en så flink designer. Men hektisk kan det bli, særlig i forbindelse med nye kolleksjoner. I november er Fam Irvoll allerede i gang med neste vinterkolleksjon.

Henriette har også jobbet for andre kjente designere.

- Du må jo være veldig god da, siden  de gode designerne vil ha deg med på laget?.

Men noe særlig selvskryt står ikke på lista til Henriette.

– Jeg har sikkert vært  veldig heldig også!

Se Kjelsåslua og flere klær laget av Henriette i BILDESERIE HER

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere