RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg føler meg utrolig heldig


Her står Espen Bråten Kristoffersen utenfor Oslo Nye. Han er en av de unge talentene som har fått sin sjanse i musikalen Spring Awakening. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Her står Espen Bråten Kristoffersen utenfor Oslo Nye. Han er en av de unge talentene som har fått sin sjanse i musikalen Spring Awakening. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Den ferske skuespilleren Espen Bråten Kristoffersen entrer scenen med musikalen Spring Awakening i januar, og synes fremdels at hele opplevelsen er på grensen til uvirkelig.

OSLO: Den 22 år gamle Kristoffersen har landet en drømmerolle i oppsetningen av Spring Awakening på Oslo Nye Teater, men overraskene nok har det ikke alltid vært teater som var drømmen.

Fra håndball til teater

– Nei, jeg skulle bli profesjonell håndballspiller, og i mange år var det mitt eneste fokus. Jeg har så klart alltid vært glad i å synge og danse, og jeg var med på amatørteater tidligere. Da vi satte opp Aristokattene fikk jeg hovedrollen, og etter det var jeg hektet, sier Bråten.

Håndballen ble lagt på hylla og ferden gikk til musikkteaterlinjen på Romerike Folkehøgskole. De siste to årene har Espen vært elev ved Bårdar Akademi i Oslo, hvor han trives godt.

– Vi fikk muligheten gjennom skolen til å spille i musikalen Grease som ble satt opp i Oslo, og jeg var på audition for den. Det var moro å se at jeg faktisk klarte å henge med på lik linje med de mer erfarne skuespillerne, sier Kristoffersen.

Espen fant ut om Spring Awakening på nettet, og sendte inn en CV og søknad og håpet at han ble bedt på audition. Etter en ganske lang tid ble han kalt inn og det er det beste Espen har gjort.

– Det er som en drøm at jeg fikk rollen, men jeg var ikke særlig nervøs heller, så det hjalp. Det er nesten så jeg slår hjul til jobb hver dag. Alt er så profesjonelt og gjennomført, jeg er ikke vant til at alt blir fikset og ordnet for meg. Noen sier det bør være et piano på scenen og vips, dagen etter står det der, sier Espen og smiler.

Ungdom og kåthet

Rockemusikalen Spring Awakening handler om noe alle kan gjenkjenne seg i, nemlig ungdom og kåthet. Det syder og koker i hormoner, det bruser i følelser, man er ung.

Spesielt for denne musikalen er at handlingen er lagt til slutten av 1800-tallet. Stykket er en moderen versjon av Vårløsning fra 1891, som ble sett på som så radikal at den ble bannlyst i flere tiår fremover. Teaterstykket ble satt opp i Norge på slutten av syttitallet på Oslo Nye, og den har i tillegg høstet inn åtte Tony Awards etter at den gikk sin seiersgang som musikal i USA og Europa.

– Det er følsomme temaer som blir tatt opp. Abort, homoseksualitet, incest og forbudt kjærlighet, alt pakket inn i et godt stykke med fantastisk musikk, forteller Espen entusiastisk.

Espen deler scenen med flere kjente skuespillere og dansere blant annet Adil, Lena-Kristin Ellingsen og Heidi Ruud Ellingsen. Espen tar det ikke for gitt hva slags talenter han er omringet av.

– Det er en fantastisk gjeng, og jeg lærer noe nytt hver eneste dag, og jeg mener virkelig at livets skole kan være vel så bra med litt bakgrunn, sier Kristoffersen.

Han berømmer både Oslo Nyes nye teatersjef Catrine Telle og regissør, Kjersti Horn, for å gå nye veier og ta inn ferske skuespillere som ham selv.

– De har satset på noe nytt og fresht, det er moro å se at de går nye veier. Tror dette blir en virkelig bra oppsetning, sier Espen, og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere