RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg går ikke rundt og er redd


Trine Strømme lar seg ikke skremme.
Trine Strømme lar seg ikke skremme. Foto: Foto: Kristine Sletten
Selv om svineinfluensaen er mest utbredt på Østlandet, ser det ikke ut til å bekymre beboerne i hovedstaden.

OSLO: – Jeg går ikke rundt og redd. Jeg er heller ikke i risikogruppen, så føler ikke jeg har noe å bekymre meg over, sier Trine Strømme (24) fra bydel Grünerløkka.


Flere vi kom i kontakt med tok vaksinen i 2009, men har ingen planer om å ta den igjen med det første.

– Jeg er ikke redd for å bli smittet. Jeg tok vaksinen forrige gang, og ser ingen grunn til å gjøre det igjen nå, forteller Bård Neby (37) fra Abildsø.

Ingen grunn til vaksinering

Folkehelseinstituttet (FHI) kom onsdag ut med en ny rapport om viruset og forteller at det enda ikke er for sent å vaksinere seg, men det haster. Martin Stenstad (30) fra Bærum og Sofie Svalberg (16) fra Bygdøy er likevel ikke bekymret for helsa.

– Jeg blir nesten aldri syk. Jeg har faktisk aldri hatt influensa før, så jeg føler ikke jeg har noen grunn til å bekymre meg. Jeg tok ikke vaksinen sist gang, og det gikk jo bra det, sier Stenstad.

– Nei, jeg er heller ikke redd for å bli smittet med svineinfluensa. Det er jo nesten det samme som vanlig influensa og jeg tror kanskje at viruset har blitt for mye oppblåst i mediene, forteller Svalberg.

LES OGSÅ: De beste rådene mot influensa

Ikke bekymret

Kanskje har de rett. FHI advarer likevel alle om å ta dette alvorlig.

– Jeg blir sjelden syk. Dessuten jobber jeg mye utendørs og får frisk luft. Så nei, jeg er overhodet ikke bekymret, fastslår Kort Pedersen (57) fra Refstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere