– Jeg gir meg aldri!

– Jeg gir meg ikke – verken med trening eller dans, sier spreke Kirsti Nordbyhaug (61) fra Kjelsås.

– Jeg gir meg ikke – verken med trening eller dans, sier spreke Kirsti Nordbyhaug (61) fra Kjelsås. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

– Konkursen ble mildt sagt en «kjempesmell»! Men jeg gir meg absolutt ikke, sier Kirsti Nordbyhaug som er i gang igjen med både trening og dans.

– Folk er opptatt av kropp, helse og trening – og det er jeg og! sier Kirsti Nordbyhaug. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

– Man lærer mye i kriser – ikke minst hvem som er ens virkelige venner og hvem som ikke er det! sier Kirsti Nordbyhaug. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Mange ble nok veldig overrasket over at de en dag på forsommeren møtte stengt dør på Aktivum Treningssenter. Også Budstikka fikk henvendelser fra trimmere som lurte på hva i all verden som hadde skjedd.

Trakk seg!

Eier, daglig leder og instruktør Kirsti Nordbyhaug (Kjelsås) forteller at hun de siste dagene før konkursen nok hadde en anelse om at ting ikke kom til å bli helt slik som det i flere måneder var snakket om, dealet om og blitt enighet om med ny samarbeidspartner/investor.

Men likevel var det et stort sjokk da det i siste møtet i mai ble klart at investoren likevel valgte å trekke seg fra alle planene.

Orket ikke delta

– Det var en helt forferdelig beskjed å få! Jeg husker vi skulle ha sommeravslutningen med dansegruppene samme kveld – på Trikkehallen. Det har vært mye turbulens i mitt liv, og som jeg har klart å takle der og da! Dette ble et så stort sjokk, at jeg rett og slett ikke klarte å delta på avslutningen! sier Kirsti Nordbyhaug.

– Etter å ha jobbet med trening og dans i bydelen i nesten 30 år, så blir man jo satt ut når alt plutselig er over!

– I dagene som fulgte var jeg ganske så nede for telling. Tenkte til og med tanken om å bare reise fra alt sammen. Det blir jo så utrolig nært når man jobber og bor på samme sted! Og særlig i en bransje hvor man har med så mange mennesker å gjøre. Man tror man er en privatperson, men det er man jo ikke etter å ha vært så engasjert i nærmiljøet i så mange år som jeg har vært! Dette ble rett og slett for mye, og jeg ble også sykmeldt! sier Nordbyhaug.

Døren låst!

Aktivum holdt lavere medlemspriser enn flere konkurrenter, men ifølge Kirsti ble kostnadene bare høyere og høyere. Og med i fremtidsplanene for ”nye” Aktivum, var også avtale om betaling av forfalt husleie den siste perioden. Når ikke avtalen ble underskrevet, så ble heller ikke husleien betalt.

Og da gikk det jo kun kort tid før treningssenteret ble slått konkurs og døren stengt. Også for Kirsti.

– Alt ble igjen der inne! Vi fikk ikke hentet ut noe som helst – heller ikke en eneste krone.

Men alt ble likevel ikke igjen inne i trenings- og dansesenteret på Frysja. For Kirstis energi og overskudd var fortsatt med den spreke 61-åringen – det tok bare litt tid før Kirsti kjente at kroppen begynte å mobilisere kreftene i riktig retning.

I gang igjen

– Heldigvis fikk jeg til en avtale med nye Sats Storo, slik at kundene mine fikk et bra tilbud om å flytte medlemskapet dit. De som hadde betalt kontant medlemskap fikk til og med trene den tiden de hadde igjen gratis på Sats, mot at de tegnet nytt medlemskap der. Det hjalp jo å vite at de fleste ikke kundene ble økonomisk lidende – og dette var heller ikke noe deal som jeg fikk noe betalt for!

Men tilbud om jobb på Sats Storo – det fikk Kirsti, og hvor hun nå underviser noen ganger per uke. Første step-time var forrige mandag kveld.

– Vet du – timen var ”overbooket”! Hele 45 møtte opp, og 35 av dem tidligere medlemmer på Aktivum. Det var rett og slett helt rørende!

– Vi avtalte også der og da at vi en gang i måneden skal avslutte trimmen med litt ”sosialt”. Det gleder jeg meg veldig til Jeg håper også på å få til de ”vanlige” turene våre. 20-års jubileumsturen til Kreta nå i høst er allerede i boks, sier Kirsti.

Lærer av kriser

Og hun forteller også om mye støtte i den vanskelige og vonde perioden rett etter konkursen, ikke minst fra sine to sønner med svigerdøtre, familie ellers, venner og tidligere kunder.

– Man lærer jo alltid noe av kriser. I løpet av denne har jeg lært flere ting, men ikke minst at det er nettopp i kriser man skjønner hvem som er ens virkelige venner og støtte, og hvem som ikke er det!

Det begynner å bli mange år siden Kirsti startet første trimklassene her i bydelen. Jazzgym het det i 1984, i leide lokaler på Frysja, sammen med Tiger Karate.

Deretter ble det aerobic blant annet på Grefsen barneskole, brannstasjonen i Brannvaktveien, og Svettern ved Skeidbanen. Barnedansen startet Kirsti på begynnelsen av 90-tallet. Og endelig ble det Aktivum, som da det ble stengt hadde rundt 650 medlemmer – men som nå ikke er mer.

Dansen i gang

Men dansen – Activum Dance Studio er fortsatt der, men ikke på Frysja.

– De fleste pedagogene er med videre. Foreløpig har vi ordnet oss midlertidig inn i diverse lokaler – både på Svettern, Grefsen Barneskole og Grefsen menighetssenter. Det har ikke bare vært lett å få ut informasjon om videre danseklasser etter kaoset som oppsto da dørene ble stengt på Aktivum. Men vi håper jo likevel at tidligere danseglade små og store finner veien til de nye lokalene rundt omkring, sier Kirsti.

Og nå etter at de verste rundene i forbindelse med konkursen nå har lagt seg, så innrømmer Kirsti at det egentlig er veldig OK å slippe alt daglig ansvar ved det å drive et treningssenter

– Ja – blant annet det å slippe å forholde seg til lyspærer som går, tomt for tørkepapir, instruktører som ikke kan ha klassen sin osv. Nå kan jeg komme til ”dekket bord” og gjøre det jeg liker aller best; Nemlig å undervise!

– Ikke “ute” av det

Men det vel få som kjenner Kirsti som tror at Kirstis ”nye” liv blir mye ”å ligge på sofaen og se på TV og sånn".

– Nei da – jeg er jo fortsatt også dirigent for to kor her i bydelen, Kor Aktivum og Kammerkoret Utsikten. Sang- og musikkinteressen har jeg vel så lenge som trenings- og dansegleden. Faktisk enda lenger – jeg har vært dirigent i 37 år nå. Og det skal jeg nok fortsette å være også! Og så får vi se hva arbeidsmarkedet har for meg i fremtiden.

– Jeg føler så langt at jeg på ingen som helst måte er ”ute” av det – eller gått ut på dato i bransjen. Du kan jo for eksempel ikke bla opp et eneste ukeblad uten at det er saker om kropp, helse og trening, og det er vel ikke noe som man plutselig slutter å være opptatt av heller! I hvert fall ikke jeg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag