*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg håper dere får et fint jubileumsår i 2061

Møllergata skoles 150-årsjubileum ble rundet av i Oslo byarkiv.

MARIDALSVEIEN: Siste innslag i jubileumsforestillingen «Vi er Mølla!», som ble spilt i BUL-salen i midten av januar, var overrekkelsen av fremtidsbrev skrevet av dagens elever til møllaelever i 2061, når 200-årsjubileet skal feires.

Ellen Rørsø, arkivar i Oslo byarkiv som skal oppbevare brevet, var til stede.

I glass og ramme

– Det var utrolig morsomt og rørende å få være med på!

Og Ellen Rørsø lover å passe godt på brevene.

– 20. januar overrakte rektor Eva Kjøge og elevrådet skrinet med alle brevene til oss i byarkivet. Brevene skal vi passe godt på til de skal åpnes her om 50 år.

Og rektor ved Møllergata skole, Eva Kjøge, skal gjøre sitt for at ingen glemmer skrinet.

– Bildet fra overleveringen og en tekst som minner etterfølgerne våre om brevene skal rammes inn og henges på rektors kontor, lover hun.

Når du leser dette brevet...

”Nå har det gått 50 år siden jeg skrev dette brevet. Nå går du sikkert på Møllergata skole, og jeg er kanskje pensjonist!"

Det setter igang uvante og annerledes tanker hos noen hver når man skal sende en hilsen 50 år frem i tid. Barna på Møllergata har nok fått en spennende tidsreise under brevskrivingen, uansett om brevet ble kort eller langt. Flere smakebiter følger:

– Når jeg blir to-og-seksti

”Jeg lurer alltid på hvordan det blir i fremtiden. Om det blir roboter eller romvesen som blir populært får jeg vel aldri vite."

”Hei, jeg er 12 år og går på Møllergata skole. Vi har feiret 150 års jubileum i år og har hatt en forestilling vi kalte ”Dette er Mølla”. Alle elevene var med på forestillingen. Vi spilte 5 ganger. Først for elevene på Ila og Bolteløkka. Deretter for foreldrene. Ordfører Fabian Stang kom og så på.”

”Når du leser dette brevet er jeg sikkert 62 år, men da jeg skrev dette brevet for 50 år siden, var jeg bare 12 år.”

”Når jeg blir stor vil jeg bli frisør eller designer.”

”Jeg har hatt mange fine år her på Møllergata skole. Da jeg skrev dette var jeg 10 år. Jeg håper dere får et fint jubileumsår i 2061 – slik som vi har nå i 2011”.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.