– Jeg håper hun blir sittende lenge i fengsel

OSLO: Det er Nettavisen, som siden januar skrevet en rekke artikler om en nå 28 år gammel tidligere svindeldømt kvinne, som ved flere anledninger har svindlet privatpersoner og bedrifter.

Nettavisen er kjent med at kvinnen er anmeldt for minst 50 forhold i perioden 1998 til 2012. Anmeldelsene går på tyveri, bedrageri, trusler og skremmende, plagsom og hensynsløs adtferd.

Kvinnen er blitt pågepet og løslatt flere ganger det siste året. I august ble hun imidlertid pågrepet og varetektsfengslet i fire uker. 22. august ble det bestemt at hun skal sitte fire nye uker i fengsel.

LES OGSÅ: Kvinne tisset og bæsjet på trikken

Advarte mot kvinnen

– Jeg syns det er veldig bra at politiet har sett alvorlig på anmeldelsene og at hun til slutt ble tatt. Det er likevel trist at såpass mange privatpersoner og firmaer måtte bli lurt før man så alvorlig på de kriminelle handlingene hun nærmest kontinuerlig har utsatt en rekke personer for, sier avdelingssjef i Tommy Ødgren i Purehelp.no AS avdeling Oslo.

I mai gikk han ut i Nettavisen og advarte mot kvinnen. Årsaken var at hun hadde forfalsket underskriften til Pareto-milliardær Svein Støle. I tillegg løy kvinnen til ledelsen og sa at hun hadde landet avtale verdt 520.000 kroner.

– Deretter spurte hun om et lønnsforskudd på 10.000 kroner som jeg avslo, fortalte Ødgren.

LES OGSÅ: Mann trodde amfetamin var c-vitamin – nå må han i fengsel

Stor gjentakelsesfare

I kjennelsen fra fengslingsforlengelsesmøtet, som gikk som kontorforretning i Oslo tingrett 22. august, legger retten vekt på at siktede med skjellig grunn fortsatt kan mistenkes for en rekke straffbare handlinger som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder.

I tillegg ble gjentakelsesfaren vektlagt:

«Etter rettens vurdering foreligger det sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye lignende lovbrudd dersom hun løslates nå».

I kjennelsen fra fengslingsmøtet 25.juli ble nettopp dette spesifisert:

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at siktede ble dømt for 20 lignende bedragerier i 2010. Siden hun slapp ut fra soning har hun pådratt seg en siktelse for en rekke straffbare forhold, hvor det ene er begått så kort tid som en måned etter løslatelsen».'

LES OGSÅ: Stoltenberg frir til ungdom: – Jeg får jo en del «likes» og sånn

Har erkjent ti bedragerier

Kvinnen har erkjent straffskyld for ti bedragerier begått i oktober 2011 og sommeren og høsten 2012. Hun har altså erkjent kriminelle handlinger begått i prøveløslatelsesperioden.

Kvinnens forsvarer, advokatfullmektig Alexander Solhus i Elden DA, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.

– Det er ikke aktuelt å svare på noen spørsmål knyttet til denne saken før jeg har snakket med min klient, sier han kort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.