*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg håper jeg gikk ganske fort

Anine Wilberg (fr.v), Helene Wilberg og Johanne Risholm Bråstein (alle 9 år fra Heming). Foto: Foto: Eirik Heitmann Rasch

Med over tusen påmeldte unger, satte Naborunden deltakerrekord i Sørkedalen mandag. Og barna var tydelig fornøyde.

SØRKEDALEN: Tvillingsøstrene Anine og Helene Wilberg (9) fra Heming var to av løperne som hadde tatt turen til det første av rennene denne sesongen. Til tross for mye venting, så ikke førstnevnte ut til å kjede seg nevneverdig.

– Det er ikke kjedelig å stå i kø hvis man har ski på beina. Det er kjempemorsomt å gå på ski, strålte Anine.

Matz William Jenssen (9) fra Njård var fornøyd med egen innsats etter løpet.

– Jeg har ikke fått vite tiden ennå, men håper jeg gikk ganske fort. Jeg passerte en del løpere på veien, forklarer han, og trekker frem Njårds egen Celine Brun-Lie og Petter Northug Jr som sine forbilder.

SE BILDER: NABORUNDEN I SØRKEDALEN

Ni arrangører

Naborunden er tre langrenn for barn i alderen ni til 12 år. Hvert renn er på to km. Runden arrangeres i felleskap mellom ni lokale skiklubber fra januar til april; nemlig Fossum, Njård, Heming, Ready, Øvrevoll/Hosle, Røa, Sørkedalen Idrettslag, TRY og Vestre Aker Skiklubb.

I år fyller arrangementet 29 år, og alle barna vil stå igjen med belønning etter sesongen.

– Det er gøy å starte karussellen her i Sørkedalen. Vi har vært heldige med forholdene nå flere år på rad, forteller speaker Rolf Bjørum, og legger til:

– Det er ikke om å gjøre å gå fortest på ski, men å delta. Ved sesongslutt får ungene stor premie hvis man har gått alle rennene, middels hvis man har gått to, og en liten premie hvis man har gått ett renn.

SE BILDER: NABORUNDEN I SØRKEDALEN

Takker de frivillige

Bjørums kone, Gry Oftedal Bjørum, har vært trener i Sørkedals IF i 17 år. Hun er takknemlig for at så mange frivillige har hatt tid til å stille opp.

– Vi er flere som har vært her i hele dag og jobbet. Og Skiforeningen har preparert løypa hele dagen. Det er viktig å få med, sier hun.

SE BILDER: NABORUNDEN I SØRKEDALEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.