RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morten Lindstad har drevet bruktmarked i snart ti år på Grønland. Nå vil han utvide driften.
Morten Lindstad har drevet bruktmarked i snart ti år på Grønland. Nå vil han utvide driften.

– Jeg har en plan

Markedsgründer Morten Lindstad vil utvide og foreslår nå marked i lokalene til Botsen. Hver dag.

GRØNLAND: – Det føles litt som å ri en dinosaur, smiler Morten Lindstad.

Det er altså snakk om å drive bruktmarked. Lindstad er mannen som i snart ti år har bygget opp og drevet Grønland bruktmarked, som i dag kan skilte med 750 ulike selgere og rundt 10 000 kunder hver søndag.

Nå vil Lindstad utvide og forbedre – men det er ikke like lett.

– For å si det sånn så gruer jeg meg til vinteren. Til mørketida, sier han.

– Vi har et skrikende behov for strøm og lys her nede og det håper jeg kommunen kan hjelpe oss med. Jeg kan leie et aggregat, men jeg vil ikke forpeste nærmiljøet, sier han.

Vil ha liv

Men den planlagte utvidelsen stopper ikke ved lys og varme. Lindstad er nå i dialog med Bydel Gamle Oslo om å utvide markedet. På sikt ønsker han å holde åpent både onsdag, torsdag og fredag, i tillegg til dagens marked, som holder det gående bortimot samtlige lørdager, året gjennom.

– Det er litt forskjellige årsaker til at jeg ønsker det, men først og fremst fordi jeg vil ha mer liv her nede. Den dagen markedet holder åpent er den ene gangen i uka hvor innvandrere og nordmenn faktisk snakker sammen. Og at de i tillegg opplever at det er ganske hyggelig, smiler Lindstad, som mener markedet tjener flere viktige funksjoner.

– Jeg mener at markedet har skapt noe positivt her og det er jo tydelig at politikerne setter pris på det jeg har fått til, sier Lindstad.

I fjor risikerte han å miste markedet, da det ble satt ut på anbud. Men Lindstad vant kampen, som pågikk i bort i mot et år, og er nå sikret langvarig kontrakt på lørdagsmarkedet.

Tilbakemeldingene fra bydelspolitikerne den gangen var udelt positive, og da bydelsdagene ble arrangert for noen uker tilbake ble markedet tildelt bydelens kulturpris.

Vil ha positive aktiviteter

Saken om markedet blir imidlertid aktualisert av den negative virksomheten som har preget området rundt Vaterland og Akerselva de siste åra. Stor omsetning av narkotika har preget området, og både naboer og politiet har etterlyst positiv aktivitet i området.

Lindstad forteller at verken lommetyverier eller narkotikaomsetning er et problem de dagene markedet holder åpent, og han mener derfor det kan være en styrke for nærmiljøet at de holder åpent flere dager.

Møteplass

– Dette er Oslos største møteplass, folk kommer hit for å snakke sammen, ikke bare for å handle, sier han.

– Jeg har til og med hatt sigøynere her som har solgt ting rett fra søplekassa. Jeg synes det er fint jeg, det er så lett å så demsom en enhetlig gruppe, men sigøynerne er folk de også, sier han.

Nye ideer

Nå ønsker imidlertid Lindstad å ha marked også på hverdagene. Bydelen er imidlertid skeptisk til planene, og mener at man i så fall må drive annen aktivitet enn bruktmarked.

– Jeg må gå litt i tenkeboksen, men jeg ser vel kanskje for meg at det er mulig å selge konkursbo her, sier Lindstad, som også tenker marked i enda større format.

– Jeg drømmer om lokalene til Botsen. Tenk om man kunne hatt et permanent marked der året rundt, sier han og siterer en viss mann på vei ut av de samme lokalene:

– Jeg har en plan!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere