RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg har ligget i hardtrening for å bryte ned formen


ALT FOR NORGE: Eivind Henriksen (Tjalve) får nyttig mesterskapserfaring når han skal delta i OL i London i august. Her fra presseseansen på Olympiatoppen.
ALT FOR NORGE: Eivind Henriksen (Tjalve) får nyttig mesterskapserfaring når han skal delta i OL i London i august. Her fra presseseansen på Olympiatoppen. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK
Eivind Henriksen (21) er klar for OL i London. Nå håper den unge sleggekasteren på nytt rekordkast.

SOGNSVANN: 1. august setter sleggekasteren fra Bjørndal seg på flyet til London. Men det var så vidt han fikk plass på OL-landslaget til Norge da han ble tatt ut i den siste uttakningen 9. juli.– Jeg satt og ventet på den telefonen fra klokken åtte til ett. Det var ekstremt deilig da telefonen fra sportsjefen kom, smiler Eivind Henriksen.

Ingen målsetninger

3. august er det kvalik for den unge sleggekasteren og han håper at prestasjonene hans holder til finaleplass 5. august.

– Målet mitt er å kaste langt. Klarer jeg opp mot min personlige rekord kan det holde til finale. Jeg gidder ikke sette noen mål, for da blir jeg bare så skuffa om jeg ikke klarer det, sier den sympatiske sleggekasteren.

Men formen til Henriksen er bra. I mai i fjor slo han Richard Olsen sin 31 år lange rekord, da han kastet 74,59 meter i et stevne i Halle i Tyskland.

Og rekorden forbedret han 2. juni i år til 75, 57 meter under NM i Florø.

– Formen er bra. Den ble god ganske tidlig, og det er vanskelig å holde den på topp hele sesongen. Derfor har jeg ligget i hardtrening for å bryte den ned, slik at jeg forhåpentligvis er i form under OL, sier Henriksen.

Les også: Sleggemannen fra Bjørndal

Høye krav til seg selv

Selv om han kun er 21 år og skal delta i OL for første gang, setter han enorme krav til seg selv.

– Målet er å kjempe i toppen. Jeg tenker ikke medalje i London, men i 2016 håper jeg å ta medalje, selv om det kanskje er mer realistisk i 2020. Da er jeg 30 år og på toppen av karrieren, sier han.

Matchvekten hans er 113 kilo og han er den eneste som representerer Norge isleggekast.

– Jeg skulle ønske at treningspartneren min Mona Holm Solberg var med til London. Men vi i friidrettsmiljøet er som en stor familie, sier Henriksen som har deltatt på pre-campen til OL-utøverne på Sognsvann i ukene før OL.

– Jeg bor hjemme, men trener her på Sognsvann. I tillegg er det sosialt på kveldene her med biljard og bordtennis, sier han.

Han er også glad for å ha klubben Tjalve i ryggen og takker for støtten han har fått fra klubben.

– Det er godt å ha de i ryggen. De har hatt enorm tro på oss sleggekasterne, sier han.

– Og hvor langt skal du kaste i år?

– Målet er 76 meter og jeg håper jeg klarer det i London, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere