– Jeg heier på Ingeborg

KASTER: Ingeborg Lund viser seg å være et naturtalent i det franske kulespillet petanque. Grusbanen på Majorstutunet bo og behandlingssenter ble innviet med kuler fredag.

KASTER: Ingeborg Lund viser seg å være et naturtalent i det franske kulespillet petanque. Grusbanen på Majorstutunet bo og behandlingssenter ble innviet med kuler fredag. Foto: Alle foto: Anne Marie Huck Quaye

Else Pedersen skal spille neste gang, men foreløpig er hun storfonøyd med venninnen Ingeborg sin innsats på den flunkende nye petanque-banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKÅL! Else Pedersen (95) har spilt mye petanque tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

PROFFE? Det kastes kuler i stor stil av bebooerne på Majorstutunet bo og behandlingssenter.

Klikk på bildet for å forstørre.

MORSOMT En ny aktivitet er kommet for å bli.

MAJORSTUEN: –Jeg har spilt petanque tidligere i utlandet, både i Spania og Italia, sier Else Pedersen som observerer den nyeste aktiviteten på senteret fra sidelinjen med stor iver. Dessverre er hun ikke helt i form til å delta selv etter et lårhalsbrudd, men den tid kommer om ikke så lenge.Majorstuen bo og behandlingssenter har storfint besøk for å innvie petanquebanen, nemlig av selveste presidenten i Oslo Petanque Club, Lars Bentsborg.

– Det er mange eldre som spiller, og det er et veldig sosialt lavterskelspill, sier Bentsborg som selv har vært med i gamet siden 1999, og som spiller i Frognerparken hver onsdag.

Han priser innsatsen til beboerne på Majorstuen, og håper på at de vil bruke banen sammen med de ansatte ofte.

SE BILDESERIE FRA PETANQUE- INNVIELSEN HER

Opp med aktivitetsnivået!

–Det er viktig å få opp aktivitetsnivået til de som bor her, sier Institusjonssjef Arvid Kristiansen til dittoslo.

Han forteller at petanque er et sosialt og godt egnet spill for de eldre, og et absolutt pluss er at det hele foregår utendørs.

I tillegg er det ikke bare de som spiller som har glede av aktiviteten, men tilskuerne utgjør en vel så viktig del.

– Flytt deg da, jeg ser ikke, sier en engasjert tilskuer da en av de ansatte skygger for lagenes iherdige innsats på banen.

Det er om å gjøre å komme nærmest «grisen», den lille gule ballen, og sanke flest og fortest mulig poeng til 13. Man kan spille med flere lag, eller bare enkeltpersoner mot hverandre.

Heia Ingeborg!

– Dette er gøy. Se på Ingeborg da. Hun får det til, sier Else som får støtte av Magny Eikeland.

Praten går fra Ingeborgs innsats på banen til å stadfeste fødeår.

–Jeg er født i 1917, sier Else

–Ja, og jeg er født i 1919, sier Magny.

Det er det svarte laget , med Ingeborgs innsats helt på tampen, som går mot seier denne gangen, til stor glede for heiagjengen.

– Det ble 7 poeng mot 3 for det svarte laget, sier Bentsborg som gratulerer gjengen med seiren.

– Gratulerer til laget med seieren. Har du spilt før da?

– Å nei, da aldri, Sier Ingeborg. Hun forteller at mange andre spill har hun god erfaring med, men ikke petanque Det ser ut som at en ny stjernespiller er i støpeskjeen.

Innendørs, hele året

–Du kan jo få med at vi drømmer om en innendørs-helårshall, sier Bentsborg. Det er foreløpig ikke vært vist stor interesse fra politikerenes side for akkurat dette, men boule-entusiastene fortsetter kampen.

– Idretten er veldig stor. Det kan jo hende at det blir oss, noen ildsjeler, som må få på plass en hall, sier Bentsborg videre.

Og innen en slik innendørs hallkommer på plass, er det i alle fall tydelig stor suksess for beboerne på Majorstuen med ny petanque bane i egen hage!!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.