RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg holdt på å bli drept


Khamshajiny Gunaratnam fra Grorud opplevde det utenkelige da en man i politiuniform åpnet ild mot AUFs ungdomsleir fredag 22. juli.
Khamshajiny Gunaratnam fra Grorud opplevde det utenkelige da en man i politiuniform åpnet ild mot AUFs ungdomsleir fredag 22. juli. Foto: ARKIVFOTO
Bystyremedlem Khamshajiny Gunaratnam var en av ungdommene som ble jaget av våpendesperadoen på Utøya, nå blogger hun om den verste dagen i hennes liv.

UTØYA: - Jeg er faktisk fortsatt i sjokk. Jeg klarer ikke å presse ut en eneste tåre. Jeg kan ikke tro det: I dag holdt jeg faktisk på å bli drept. Jaget og drept, skriver 23 åringen på sin blogg: kamzy.no

Del på Facebook

Trodde det var en spøk

Hun skriver at leirdeltagerne var i sorg over nyhetene om bombeangrepet i Oslo da de første skuddene falt, og at de først trodde det var noen som tullet.

- Hvem faen er det som kødder nå da? Tenkte vi. Plutselig ser jeg alle vaktgutta springe oppover og ba oss gjemme oss, skriver Gunaratnam. Hun gjemte seg på en utedo, mens hun hørte skuddene komme nærmere.

- De sekundene inne på den dassen var helt for jævlig. Sakte men sikkert klarte jeg å sette mobiltelefonen på lydløs, skriver Gunaratnam. Hun bestemte seg til slutt for å forlate skjulestedet, men faren var langt i fra over. Sammen med en gruppe andre ungdommer prøvde de å holde seg lengst mulig unna skuddene.

Flyktet fra kulene

- Vi løp og løp. Det verste var når vi fikk vite: Han som skjøt, han var forkledd som en politimann. Fy faen, skriver Gunaratnam. Ungdommene fikk høre at det var noen som hadde prøvd å svømme til fastlandet, men som hadde måttet gi opp fordi det var for langt og for kaldt. Men Gunaratnam ville heller drukne enn å bli å bli skutt. Hun og vennen Matti begynte å svømme mot land.

Reddet av båt

- Vi hørte skudd hele tiden, og jeg er fortsatt overrasket over at jeg eller Matti ikke ble truffet, skriver Gunaratnam. Det var langt til land og kaldt i vannet men heldigvis kom det båter til unnsettning.

- Den ene båten kastet livredningsvester og måtte kjøre videre. Så kom den neste båten og hentet oss, skriver Gunaratnam. Hun skriver også at hun ikke klarte å slappe av selv om hun var kommet om bord i båten.

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere