RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg hører jo ikke lyden, men håper alarmen virker når jeg trekker ut metallpinnen


TRYGGE PÅ JOBBVEI: Oddrun Helseth (t.h.) i servicetorget hos Signo Conrad Svendsen senter gir overfallsalarm til Camilla Lambrechts Jensen, Katrine Gjermundrød og Joan Simonsen. Direktør John Grimsby ønsker at medarbeiderne skal føle seg trygge.
TRYGGE PÅ JOBBVEI: Oddrun Helseth (t.h.) i servicetorget hos Signo Conrad Svendsen senter gir overfallsalarm til Camilla Lambrechts Jensen, Katrine Gjermundrød og Joan Simonsen. Direktør John Grimsby ønsker at medarbeiderne skal føle seg trygge. Foto: Foto: Aina Moberg
De kvinnelige ansatte ved Signo Conrad Svendsen senter får overfalls-alarm for å føle seg tryggere på vei til og fra jobb.

NORDSTRAND: – Selv om Nordstrand er et relativt fredelig sted, føler mange uro i lys av medieoppslagene om voldtekter og overfall den siste tiden, forteller direktør John Grimsby.

 
 


– Signo ( døvehjemmet i Solveien red.merk.) er et hus som aldri sover. Her er folk på vakt døgnet rundt, og de må komme seg på jobb sene kvelder og tidlige morgener.

Vi er en av bydelens største arbeidsplasser med 300 ansatte, mange av dem kvinner. En overfallsalarm er en enkel måte å gi et lite bidrag til deres trygghet, sier han.

Trygghet

Tiltaket er godt mottatt blant de ansatte.

– En veldig god idé. Vi føler at sjefen vår viser omsorg og tar vare på oss, sier Camilla Lambrechts Jensen og Katrine Gjermundrød etter å ha fått utdelt hver sin alarm.

De innrømmer at de er litt redde for å gå alene i mørket. Ingen av dem har selv opplevd noe ekkelt, men begge har hørt om episoder i sine respektive nabolag.

– Det er ikke alltid like greit å gå hjem en sen lørdag- eller søndagskveld på vei til trikk eller tog. En overfallsalarm vil gi meg en ekstra trygghet, mener Camilla.

Hører ikke

Katrine, som selv er døv, er enig.

– Alarmen er bra både for hørende og døve, sier hun.

– Jeg hører jo ikke lyden, men jeg håper alarmen virker når jeg trekker ut metallpinnen, og at noen andre hører bråket og kommer meg til unnsetting, sier hun.

Avskrekkende

Grimsby er glad de ansatte nå har alarmen med seg på jobbvei.

– Det er en liten brikke som henger i en nøkkelring, og den gir fra seg et avskrekkende signal på hele 11o decibel. Dette kan være med på å skremme bort eventuelle uønskede personer, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere