kristin.haga@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

– Jeg ler av meg selv på TV!

BLID: Bjørn Terje Axelsen fra Tangerudbakken Borettslag ler av seg selv på TV – her fra cafedelen på discoen på Frysja. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Og når Bjørn Terje Axelsen fra Tangerudbakken borettslag ikke filmer, eller jobber som vaktmester, så er det disco på Frysja som gjelder!

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅ: Kjæresteparet Ramo og Peder «bare må på disco». Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

ROMANTIKK: Mye romantikk på Frysjadisco – her paret Torgeir og Gunn Elisabeth. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

GØY: Både Erik Andre Kalberg (til høyre) og Cvitan-frivillig Roy Jensen synes det er gøy med disco. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: – Når jeg ser på «Tangerudbakken Borettslag», så må jeg le av meg selv på TV! Ellers er jeg her hver eneste torsdag. Nå har jeg akkurat blitt singel, og det er en del bra damer her – og god mat også! ler Bjørn Terje (31) fra Stovner, og legger til at han også er å finne på dansegulvet – innimellom.

SE FLERE BILDER HER

Og det er stinn discobrakke i lokalene på Frysja (Kjelsås), på 17. året, og reservert for utviklingshemmede. Kvelden er bare kvart på sju, men dansegulvet allerede fullt!

Kjærestepar på andre året, Ramo Liv (18) fra Lambertseter og Peder Fjell (20) fra Mortensrud er discoklare.Tight!

– Ja vi bare må hit hver torsdag!

Ramo forteller at hun liker best hiphop, mens Peder er mer allround.

– Og vi danser også «tight». Vi kommer garantert neste torsdag også!

Og romantikken blomstrer på Frysja-disco. Kjæresteparet Gunn Elisabeth Sannes (27) fra Stovner, og Torgeir Helle Schia (23) fra Brekke, møtes gjerne på Frysja33.

Gunn Elisabeth er litt usikker på om Torgeir kommer i kveld, men så plutselig dukker han opp likevel.

– Vi er her jo stort sett hver eneste torsdag. Her er det mange venner, og vi liker godt å danse også. Og så er maten her veldig bra da!

Og at maten er god, er Erik Andre Kalberg (21) fra Kjelsås helt enig i.

– Favoritten er hamburger med pommes frites. Men det beste er at jeg møter så mange jeg kjenner her. Ellers liker jeg også å danse. Det er litt flørting her, men det trenger ikke bli enda mer!

Erik Andre har akkurat fått ny jobb på «Fossheim».

– Det betyr at jeg må stå opp klokka sju hver dag, men det skal nok gå greit å fortsette på disco hver torsdag kveld likevel, sier han.

En insider - ikke outsider

Pappa Lars Nordland og datter Timana (se bildeserie) er veldig godt fornøyd med Frysjadiscoen.

– Her er Timana (20) en insider og ikke en outsider. Jeg er tilhenger av «motsatt integrering», bedre at utviklingshemmede eksempelsvis går på spesialskoler, hvor de er en av mange, og ikke en av få!. Timana går til daglig på Ljabruskolen – aldri noe problem å få Timana til å gå på skolen, sier han.

Det er Civitan Grefsen-Kjelsås som finansierer og arrangerer discoen på Frysja. Det koster 30 kroner å komme inn for hver bruker – arrangementet mottar også 10.000 kroner årlig i støtte fra Nordre Aker.

– Det er rundt 50 – 60 brukere her hver uke. Dette gjør vi fordi det er moro og givende. Vi frivillige fra Civitan slåss nesten om å få jobbe her torsdagskveldene, ler Roy Jensen (Kjelsås), og som har vært med helt siden starten i 1995.

Mer om Civitan her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.