RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg liker å være den som er på toppen av pyramiden


Cheerleaderne i NRC Tigers Angels viste sine kunstner i Oppsal arena.
Cheerleaderne i NRC Tigers Angels viste sine kunstner i Oppsal arena. Foto: Foto: Christian Halse
Cheerleading er blant de raskest voksende idrettene i Norge. Blant de yngste deltakerne har allerede proffdrømmen begynt å melde seg.

OPPSAL: – Det er en helt fantastisk idrettsglede å se her idag, strålte Kari Dahl Gullikstad, presseansvarlig for «Pee Wee Open Star 2013».

Cheerleading er en av de mest hurtigvoksende idrettene i Norge hvor lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show.

Konkurransen «Pee Wee Open Star» kjører et helt spesielt premiekonsept, hvor fokuset ligger på at alle er vinnere uansett utfall.

Se video fra Pee Wee Open Star her:

Video: Christian Halse

20 prosent flere i år

For fjerde gang på rad ble konkurransen arrangert på Oppsal.

I år var det totalt 26 lag fra 10 forskjellige klubber fra Oslo og omegn som konkurrerte, noe som er en økning på 20 prosent i forhold til fjorårets konkurranse.

– Antall påmeldte øker jo for hvert år vi arrangerer konkurransen. Jeg vil derfor si at det helt klart er en voksende interesse for sporten, sier Gullikstad.

En smekkfull sal fikk se cirka 500 spenstige barn i alderen 7 til 12 år vise fram synkrone bevegelser og heftige stunts.

På sidelinja fulgte ivrige trenere stolt med på sine disipler, mens publikum heiet og applauderte så det formelig ristet i hele Oppsal Arena.

LES OGSÅ: Malik (7) imponerer med sine 24 kg

Jentedominert sport

En av klubbene som deltok på konkurransen, var det relativt nystartede «Veitvet Cheerleading Fame Stars».

Laget er bare knappe året gammelt, og ble opprettet som en motvekt til de mer populære sportene.

– Klubben vår består av 50 barn, hvor 48 av disse er jenter. Det er helt klart en jentedominert sport, men vi vil ha med flere gutter, sier lagets trener Gabrielle Rikardsen.

Hun var med på å starte opp «Veitvet Cheerleading Fame Stars», og var mektig imponert over det hun så av cheerleaderne sine denne dagen.

– Jeg er veldig stolt idag. Laget har gjort en kjempeinnsats, avslutter Rikardsen.

LES OGSÅ: Joachim Bugge er Oslos nye stjernespiss

Proffdrøm

Viktoria Louise Grabner, Emma Gretteberg Meyer og Emilia Aguilera opptrådte denne lørdagen på Oppsal Arena for «Veitvet Cheerleading Fame Stars».

11-åringene mener sporten deres er bedre enn de mer kjente og populære idrettene.

– I cheerleading gjør man litt forskjellig, for eksempel turn, dans og forskjellige hopp. Dette er rett og slett morsom trening, sier Emilia.

LES OGSÅ: Oslo-talent får sjansen på landslaget

Jentene er klare på at synkrone bevegelser og timing er viktig når man bedriver sporten, samt at hver og en har sin egen rolle.

– Jeg liker å være den som står på toppen av en pyramide. Man får en følelse av å fly, og det er så morsomt, sier Viktoria Louise.

Cheerleading har uten tvil kommet for å bli i Norge, og trioen er samstemte om hva som er deres største drøm innenfor sporten.

– Å en dag bli profesjonell cheerleader! Helt klart, avslutter Emma smilende mens hun får et vedkjennende nikk fra lagvenninnene.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere