RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Jeg løper gjerne til jobb!


Godt fornøyd med sin nye jobb: Jan Briseid har allerede tanker rundt aktiviteter på Finnerud - en av dem er intimkonsert.
Godt fornøyd med sin nye jobb: Jan Briseid har allerede tanker rundt aktiviteter på Finnerud - en av dem er intimkonsert. Foto: FOTO: PRIVAT
Jan Briseid er klar for å sette sitt preg på Finnerud aktivitetssenter. Ønsker frivillige å sitte på, tar han bilen, men ellers velger han føttene som fremkomstmiddel.

NORDMARKA: Briseids vei til til aktivitetssenteret, som drives av Røde Kors, går gjennom okkuperte områder på Vestbredden.

– Jeg har vært på jobbjakt siden i fjor høst, og frem til jul var jeg webpraktikant for Amnesty. I 2009 jobbet jeg som frivillig på Finnerud, så jeg var allerede kjent med stedet da en av de frivillige derfra, Randi, gjorde meg oppmerksom på at Jarle skulle gi seg, sier Briseid og legger til:

– Det sa ikke pling innenfor hjernebarken umiddelbart, men da det så gjorde, var veien til søknadsskriving kort.

– Handler om å bry seg

Sist Briseid var på trykk i Akersposten, hadde han akkurat returnert fra Beit Ommar på Vestbredden.

Som solidaritetsarbeider i samarbeid med PSP (Palestine Solidarity Project) var målet var å dokumentere fra hverdagen og å bidra for å bedre situasjonen.

Gjennom bloggen kom hans brennende engasjement tydelig frem. Er det noe han tar med seg til Finnerud?

– Det handler om noe så enkelt som å bry seg. Det gjelder både folk som er undertrykt og okkupert og dem som trenger tilrettelegging for å kunne få en flott dag i marka.

Besøkende på Finnerud skal føle seg velkommen og blir sett. Vi, for de frivillige er en meget viktig del av stedet, vil gjøre vårt til at både eldre og funksjonshemmede tar med seg en opplevelse hjem.

Mange av dem vokser en anelse når de kommer opp til oss, sier Briseid.

LES OGSÅ: – Leter vi etter deg?

– Ubetinget positivt

Jarle Opseth er et navn mange forbinder med Finnerud. Briseid innrømmer raskt at mange har trukket frem uttrykket om Wirkola.

– Jarle nærmest ER Finnerud. Men Jarle og jeg er jo ikke konkurrenter, og det solide grunnlaget han har lagt gjennom sine 21 år som senterleder, er ubetinget positivt.

Han har gjort Finnerud til et levende sted med 3-4000 besøkende årlig, og et navn som klinger godt i manges ører. Jarle har gjort en formidabel jobb, og har gitt Finnerud et varmt, vennlig og levende uttrykk.

Nå gleder Briseid seg til å bli «ordentlig varm i trøya».

– Jeg har noen ideer til aktiviteter, og en visjon om en årlig intimkonsert her oppe med et lite utvalg av musikere. Jeg vil også styrke samarbeidet med Rita på Finnerud sportsstue, i form av opplevelser, kultur og smaker.

Og selvsagt mye god historiefortelling, sier han.

LES OGSÅ: Fant ikke lykken på landet

– Hvordan skal denne jobben kombineres med ditt engasjement for det som skjer på Vestbredden?

– Jobben min er i Oslo Røde Kors, mens jeg vil jobbe for Palestina og palestinere på fritiden. Røde Kors har sju grunnprinsipper, der upartiskhet og nøytralitet, er to av dem, så det blir ingen sammenblanding mellom rollene her.

Det betyr selvsagt ikke at jeg slutter å bry meg om uretten som begås i Palestina, sier han.

– Hva tenker din familie om din nye jobbsituasjon?

– De er alle svært glade og mener at jobben passer meg godt. I tillegg er Røde Kors en organisasjon med et svært godt omdømme, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere