RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En 26 år gammel mann fra Tøyen er dømt til fengsel i to år og to måneder for blant annet ran med skrutrekker og vold mot en kvinne.
En 26 år gammel mann fra Tøyen er dømt til fengsel i to år og to måneder for blant annet ran med skrutrekker og vold mot en kvinne.

– Jeg skal skjære av deg den rottetunga di

Med trusler og vold terroriserte den 26 år gamle Tøyenmannen kjente og ukjente for å skaffe seg penger og eiendeler.

TØYEN/SINSEN/OSLO TINGRETT: 26-åringen møtte nylig i Oslo tingrett tiltalt for en rekke tilfeller av vold, trusler, ran og narkotikabesittelse.

I november 2008 holdt han blant annet en skrutrekker til halsen på en mann på Sinsen og tvang han til å gi fra seg lommebok, bankkort, mobiltelefon, husnøkler og jakke. Han truet også mannen til å ta ut vel 17.000 kroner og til å ta seg med til leiligheten hans hvor 26-åringen stjal fire pc-er. Offeret ble også sparket og slått i ansiktet og skrittet.

Kjeven ut av ledd

Litt senere i samme måned tok han seg inn i leiligheten til en bekjent kvinne og banket henne opp slik at hun fikk blåmerker, kutt, røde merker på halsen, brist i ribbein samt at kjeven ble slått ut av stilling. Mannen sa også til kvinnen at «jeg skal skjære av deg den rottetunga di» hvis hun kontaktet politiet, samtidig som han hold en kniv opp mot ansiktet hennes.

Barndom med rus og vold

I desember 2008 dro 26-åringen hjem til sin mor og banket opp hennes samboer med slag, spark og knivrisp. I retten hevdet mannen at dette skjedde i nødverge, men han ble ikke trodd på dette, da han også tidligere har banket opp morens voldelige samboere.

I dommen fremgår det at mannen har vokst opp i et hjem preget av rus og vold. Han og broren har begge vært under barnevernet. Broren døde av en overdose heroin for noen år siden.

Hasj

Mannen ble også dømt for besittelse av til sammen 65 gram hasj, samt misbruk av flere kredittkort for rundt 100.000 kroner.

Mannen var i alt tiltalt for ti tiltalepunkter, men aktor droppet to av punktene på grunn av manglende bevisførsel.

Rusbehandling

I forbindelse med soning av andre dommer har 26-åringen deltatt i program for anonyme narkomane, han har også vært underlagt andre rehabiliteringsprogrammer og har med ett unntak avgitt rene urinprøver. Tingretten mener mannen er godt skikket til å gjennomføre videre rehabilitering og dømte han til fengsel i to år og to måneder, hvorav ett år ble gjort betinget under forutsetning av at han gjennomfører et domstolskontrollert narkotikaprogram, med en prøvetid på tre år.

Mannen må også betale til sammen 121.000 kroner i erstatning og oppreisning til sine ofre og banker som har lidd tap i forbindelse med bankkortmisbruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere